• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bitlis'te trafik çilesi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'te yapılan yol çalışması nedeniyle kapanan yollar trafikte büyük sıkıntılar meydana getirdi.Yaklaşık iki ay önce gece geç saatlerde Yıldız Petrol güzergâhındaki kayalar yolla düşerek tehlike meydana getirdi. Kayaların neden olduğu tehlikeden dolayı bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı.

Başlatılan çalışma nedeniyle merkezde bulunan karayolu yaklaşık iki haftadır trafiğe kapatılmış durumda. Bu nedenle Bitlis -Van karayolunu kullanan araçlar şehir merkezinde büyük sıkıntılar meydana getiriyor. Özelikle de akşam saatlerinde Bitlis'te trafik sıkıntıları had safhaya ulaşıyor.

Bitlis'te cadde ve sokakların dar olması ve otopark sıkıntısının olması nedeniyle, akşam evine gitmeye çalışan esnaf ve halk uzun süre merkezde kuyruklar oluşturuyor. Ramazanda iftara yetişmek isteyen halkın araç kuyruğunda beklemesi bazen tatsız olaylara neden oluyor.

Otoparkların olmayışından dolayı, bazı vatandaşların zorunlu olarak araçlarını ana caddenin her iki tarafına park yapması, bu kişilere çeşitli cezaların kesilmesine neden oluyor.

Merkezde geçen karayolunun haftalardır kapalı olması nedeniyle trafik yolu kale altında sağlanmaya çalışılıyor. Buraya da esnafın karşılıklı araçlarını park etmesi nedeniyle güzergâhı kullanan sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yetkililer, Diyarbakır'dan Van istikametini kullanan araç sürücülerinin zor durumda kalmadıkça şehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanmaları uyarısında bulundu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir