• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Sıcaklar pazarcı esnafını vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Tüm yurtta etkisini gösteren sıcak hava dalgasının en çok hissedildiği illerin başında gelen Batman ve ilçelerinde aşırı sıcak hava pazarcı esnafının işlerini durma noktasına getirdi.
 
Batman`daki bunaltıcı sıcaklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, sıcaktan pazarcı esnafını da nasibini fazlası ile alıyor. Sıcak Ramazan ayı ile birleşince vatandaşın dışarı bile çıkmadığını belirten pazarcılar, aşırı sıcaklar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerinden yakındılar.
 
Sıcaklardan dolayı işlerinin azaldığını belirten pazarcı Ahmet Tunç, "Batman`da 40-50 derecelik bir sıcaklık var. Sıcaklardan dolayı ayakta zor duruyoruz. Batman halkı sıcaklardan dolayı dışarı çıkamaz hale geldiğinden elimizdeki ürünlerimizi satamıyoruz. Allah aşırı sıcaklarla boğuşan bölge halkının yardımcısı olsun" dedi.
 
Sıcak havadan dolayı vatandaşların dışarı adım atmadığını belirten pazarcı Mahsum Kaya, "Ramazan ayı ile de aşırı sıcaklar birleşince pazarda kimse kalmadı. Son günlerin en durgun ve sakin günlerini yaşıyoruz. Eğer sıcaklar bu şekilde devam ederse bu durgunluk bizim işimizi çok etkileyecek" ifadesini kullandı. (Vedat Aydın - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir