• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İmam Hatip Girişimi İHL sorunlarını AK Partiye iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İmam Hatip Girişimi, Batman`ın adeta kanayan yarası haline gelen İmam Hatip Liselerinin (İHL) eksiklikleri ve sorunlarını rapor haline getirerek AK Parti İl Başkanlığına iletti.

AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin`i ziyarete gelen Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, Öğ-Der Başkanı Abdurrahim Aslan, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Lokman Özkan, Bilge-Der Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ensar Vakfı Şube Başkanı Abdusselam Batu, Aile-Der Şube yetkilisi Süleyman Beyaz, Merkez Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkanı Metin Sevim ve Özgür-Der Başkan Yardımcısı Şefik Sevim hazır bulundu.

Batman İmam Hatip Girişimi, Batman`daki İHL`lerin azlığı ve sorunlarının çözüm yollarını ortaya koymak için hazırladıkları raporu ilk olarak AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin`e iletti.

Konu ile ilgili bilgi veren İmam Hatip Girişimi Sözcüsü Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, "Batman İmam Hatip Girişimi olarak ilimizdeki imam hatip okulların sayısını artırmak amacıyla Batman`daki STK`larla oluşturduğumuz bir girişim olarak Batman Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ettik. Batman`daki imam hatip okulların eksik ve sorunlarını ile ilgili çıkardığımız raporu Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin`e verdik. Bu rapor doğrultusunda Güneştekin, Bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve hem de Batman Valiliğine kamuoyunun istediği imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulları ile ilgili görüşmeler yapacaklarını ifade ettiler. Umuyoruz ki, bu girişimlerimiz bir sonuç verir ve Batman halkının özlemle beklediği imam hatip sayıları artar." dedi.

Batman İmam Hatip Girişimi`nin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Güneştekin, Batman`a imam hatip okullarının kazandırılması konusunda ellerinden gelen her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir