• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Sindiremeyince, ellerinin altındakilere zulmediyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada söz konusu cezaevlerinde özellikle hedef alınan koğuşlarda çoğunlukla İslami Cihad Hareketi mensubu esirlerin bulunduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada işgal gardiyanlarının bugün sabah 06.30'da Ofer Cezaevi'nin bölümlerini bastığı, burada kalanları zorla dışarı çıkardıkları ve kendilerine fiili saldırıda bulundukları, sonra da 12 nolu koğuşa bir baskın düzenledikleri belirtildi. 

Benzer şekilde Mecdo ve Nakab cezaevlerinde de bazı koğuşlara baskınlar düzenlendiği bilgisi verildi. 

Kulüp, işgal gardiyanlarının koğuş baskınlarında esirlere çok vahşi saldırılar düzenledikleri, bu günlerde yapılan saldırıların 2019'dan beri gerçekleştirilen saldırıların en katıları olduğu bu durumun da tehlike çanlarının çalması anlamına geldiğini belirtti. 

Esirlerin İşleri Komisyonu'nun verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında halen 29'u kadın, 150'si çocuk, 850'si idari tutuklu olmak üzere 4700 esir bulunuyor. Esirlerden 600'ü muhtelif müzmin hastalıklardan muzdarip. 552'si müebbet hapse mahkum edilmiş durumda. 330'u uzun süreden beri esaret hayatı yaşıyor. 15 esir de basın mensuplarından.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir