• DOLAR 32.654
  • EURO 35.35
  • ALTIN 2479.379
  • ...
Kilo alma veya zayıflama ilacı ölüme neden olabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zayıflamak veya kilo almak için özellikle internet üzerinden sipariş edilen ilaçların insan vücuduna birçok zararının olduğuna dikkat çeken Şeker, pek çok vatandaşın bilinçsizce ilaç kullandığını ifade etti.

Rastgele kullanılan ilaçların insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini vurgulayan Şeker, "Hem zayıflama hem de kilo almada ilaçlar kullanılıyor. Zayıflama ilaçları direk kalp ritmini etkileyip kalp durmalarına kadar neden olabiliyor. Bu yüzden zayıflama veya kilo alma ilaçları doktor kontrolünde kullanılması çok daha iyi olur. Zayıflamak veya kilo almak isteyenler bir diyetisyenden destek almalıdır." dedi.

İlk başta sağlıklı kilo alma veya vermenin nedenlerini belirlemek gerektiğini ifade eden Şeker, "Bu yüzden kişi ilk önce kontrollerini yaptırması gerekiyor. Eğer bağırsaklarda bir sıkıntı varsa ilk başta o sorunun çözülmesi gerekiyor. Daha sonra da kişinin yaşına, boyuna ve eğer varsa bir hastalığı ona özgü bir program yazılıp, o şekilde daha sağlıklı bir program hazırlanır. Kişilerin gereksinimleri hesaplanıp o şekilde bir diyet uyguluyoruz."

"İlaçlar doktor kontrolünde kullanılmalı"

Daha önce halk arasında kilo alma veya vermede düzensiz bir ilaç kullanımının olduğunu anımsatan Şeker, şöyle devam etti:

"Kilo vermek için Avrupa'da ve Türkiye'de çok fazla ilaç kullanımı vardı, bu yasaklandı. Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ilaçlar zaten kullanılmaması gerekiyor. Doktor kontrolünde olmayan hiçbir ilacın kullanılmaması lazım. Aksi halde stres hormonları dediğimiz hormonlar bu sefer kalp durmasına kadar neden olabiliyor. Hayati risk taşıdığı için ilaç kullanımı doktor kontrolünde olması daha sağlıklı olur. Ayrıca hastalar sağlıklı beslenerek ve spor yaparak da kilo verilebilir."(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir