• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Uluslararası Af Örgütü: Cenin'de akıtılan kan, işgal rejiminden  hesap sorulmamasının sonucudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Luther'in, Siyonist işgal rejimi askerlerinin dün Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği ve 9 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan baskınla ilgili yaptığı açıklama AF Örgütü'nün sitesinde yer aldı.

Kampa yönelik baskılara dikkati çeken Luther, "Cenin yaklaşık 1 yıldır  Siyonist işgal rejiminin artan baskısına tanık oluyor. Al Jazeera Televizyonunun muhabiri Şirin Ebu Akile de Mayıs 2022'de Cenin'de öldürüldü. Kamp sakinleri hala toplu cezalandırmaya varan askeri saldırılara maruz kalıyor." ifadesini kullandı.

Luther, tüm bunlar yaşanırken Siyonist işgal rejimi Filistinlilere uyguladığı apartheid rejimine karşı tam bir cezasızlık halinden faydalandığını kaydetti.

Ölen Filistinlilerin sayısı artarken işgal rejimine  verilen uluslararası tepkilerin en iyi ihtimalle utangaç kınamalar, en kötü ihtimalle de koşulsuz destek olduğunu dile getiren Luther, "Cenin'de akıtılan kanın bu utanç verici eylemsizliğin bir sonucu olduğunu ve hesap sorma olmadığı sürece işgal altındaki topraklarda Filistinlilere dönük öldürücü saldırıların devam edeceğini" savundu.

Siyonist işgal rejimi güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na dün sabah saatlerinde düzenlediği baskında 9 Filistinli öldürülmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir