• DOLAR 32.371
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2395.773
  • ...
Şanlıurfa'dan Kur’an’ı yakma hadsizliğine büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç'te İslam düşmanı Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmaya izin verilmesine karşı tüm İslam ülkelerinde tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Siverek ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları, Ayvanat Mahallesindeki Şeyh Abdulkadir Geylani Camisinde toplanarak Kur’an-ı Kerim’e yapılan alçakça saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı.

Cuma namazı sonrası toplanan STK temsilcileri, siyasiler ve halk, İsveç aleyhine sloganlar atarak sık sık tekbir getirdi.

Basın açıklamasını STK’lar adına Siverek-Der Başkanı Sezai Çetin okudu.

Basın açıklaması Kur’an’ı Kerim'in tilavetiyle başladı.

"Kur’an-ı Kerim bütün insanlık için gönderilmiş bir kitaptır"

Kur’an’a karşı yapılan saldırıyı telin ettiklerini belirten Çetin, "Toplanma amacımız yüce kitabımız olan Kur’an’a karşı saldırıları lanetlemek, tel’in etmektir. Kur'an 1400 yıl önce insanlığa gönderilen bir kitap olmasına rağmen halen güncelliğini korumaktadır. Ebediyete kadar da güncelliğini koruyacaktır. Kur’an-ı Kerim Cebrail tarafından Hazreti Muhammed’e gönderilmekle beraber hem o asırdaki insanlığa ve kıyamete kadar dünyaya gelecek bütün insanlık için gönderilmiş bir kitaptır. Müslümanlar olarak Kur’an’a bakışımız, onun Rabbimiz tarafından gönderilmiş kutsal, ilahi bir kitap olmasıdır. Kur’an bizim için içinde yazılı bulunan ayetlerdeki emirlere uyulması gereken bir kitaptır." dedi.

"Kur’an'ı yok etmeye çalıştılar ama başaramadılar"

Kur'an'a savaş açanların başarılı olamadığını ifade eden Çetin, "Görüyoruz ki gün geçmiyor ki Kur’an-ı Kerim'e, Peygamber Efendimize ve İslam’ın kutsallarına saldırılar olmasın, bu saldırıların kaynağında İslam ve Müslüman düşmanlığı bulunmaktadır. Dün terörist israil tarafından Müslümanların evlerine yapılan saldırılar sonucunda 9 Müslüman şehit oldu. Geçen günlerde İsveç’te siyasi bir partilinin Kur’an yakma eylemini maalesef gördük. Bu eylemleri yapanlar tesadüfi olarak, bir anlık Kur’an yakma eylemi yapmamışlar. Aksine daha önceden planlanmış olup güvenlik görevlileri nezaretinde böyle alçakça bir saldırı gerçekleştirmişlerdir. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının tüm Müslümanlara yönelik provokatif bir eylem ve inançlarımızı hedef alan apaçık bir saldırı olduğunu görüyoruz. Müslümanlar olarak bizler saldırıyı kınama değil lanetlediğimizi bütün dünyaya haykırıyoruz. Rabbimiz yüce kitabında şöyle buyurmaktadır 'Kur’an'ı kesinlikle biz indirdik ve elbette onu yine biz koruyacağız'. Kur’an-ı Kerim kitabını yakarak Müslümanlara ve İslam’a zarar verebileceklerini düşünenler şunu akıllarından çıkarmasınlar: Ebu Cehil, Ebu Leheb, Ümeyye bin Halef gibileri bu Kur’an'ı yok etmeye çalıştı ama başaramadı ve tarihin çöplüğündeki yerlerini aldılar. Sonunda da cehennem çukuruna yuvarlandılar." diye konuştu.

"Hak ve batıl davası eskiden beri devam eden bir mücadeledir"

İslam devletlerine seslenen Çetin, "İslam dünyasındaki hükümetlere, devletlere ve yönetimlere şöyle sesleniyoruz: Bu tarz çirkin saldırılara karşı en yüksek perdeden tepkilerinizi bekliyor, İslam ümmetinin kutsallarının korunması çağrısında bulunuyor ve sizlerden böyle durumlarda kararlı bir tutum sergilemenizi istiyoruz. Hak ve batıl davası eskiden beri devam eden bir mücadeledir. Bizler Müslümanlar olarak bunlara tepkilerimizi göstermemizle beraber bizlere düşen bazı görev ve sorumluluklar da vardır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadisinde şöyle buyuruyor: Sizin en hayırlınız Kur’an'ı öğrenen ve öğretendir. Kur’an’a en büyük saygı Kur’an’a sarılmak ile olur. Bu vesileyle Kur’an bilmeyen kardeşlerimizin Kur’an-ı öğrenip okumaları, onun emir ve yasaklarını hayatımıza uygulamaktır. Kur’an’a saygı, Kur’an-ı çocuklarımıza, gençlerimize, ailemize ve çevremizdeki insanlara öğretmektir. Yine Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmaktadır. Kim Kur’an-ı Kerim’den bir harf okursa onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Değerli kardeşlerim her gün az da olsa Kur’an’dan bir bölüm okumak ve hayatımıza uygulamak Kur’an için yapılacak en büyük saygıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir