• DOLAR 32.681
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2454.8
  • ...
Şanlıurfa'da metruk evler tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Metruk binalardaki riskler yeniden gündeme gelirken, kentin dört bir yanında yıkılmayı bekleyen yüzlerce metruk ve eski bina, o bölgelerde yaşamını sürdüren insanları tedirgin ediyor.

Şanlıurfa genelinde yıkılmaya yüz tutmuş olan metruk binalar mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Yıkılma tehlikesinin yüksek olduğu evlerde defalarca yaşanan acılara rağmen herhangi bir önlem alınmaması endişeye yol açıyor.

Madde bağımlısı gençlere yönelik manevi bir program yapılabileceğini belirten Mustafa Durmaz, devletin bütün ilgili birimlerinin el birliği ile bu işin üstesinden gelinebileceğini söyledi.

"Metruk evler yıkılarak oraları mesken edinen insanlar rehabilite edilmeli"

Mustafa Durmaz

Durmaz, "Şanlıurfa'da özellikle dezavantajlı mahallelerde bu tür mesken ve binalar çok. İnsanlar oralardan ayrıldıktan sonra evler başıboş kaldı. Uyuşturucu bağımlıları şu anda oraları mesken edinmiş durumda. Bu konuda devletin, belediyenin ve emniyetin hassasiyet göstermesini arzu ediyoruz. Şu anda benim görev yaptığım yerin karşısında bu tür yapılar mevcut. Biz ilgili kurumlara defalarca müracaat ettik. Şu anda yavaş yavaş müdahale ediliyor. İnşallah yetkililer en kısa zamanda bu konuya müdahale ederler. Devletin bütün ilgili birimleri el birliği ile bu işin üstesinden gelebilir. Metruk evlerin yıkılarak oraları mesken edinen insanların rehabilite edilmesi gerekir. Ahlaki anlamda oraya düşen gençlere yönelik manevi bir program dahilinde tedavi edilerek bu tür olumsuz davranışlardan kurtarılabilir." diye konuştu.

"Metruk evler uyuşturucu kullananların yuvası haline geldi"

Halkın bilinçlendirilmesi için belediye ve STK'ların bu işe el atmasının bir zorunluluk haline geldiğine işaret eden İbrahim Nasır, devletin bu tür yerlere ciddi yatırımlar yapması gerektiğini söyledi.

İbrahim Nasır

Nasır, "Özellikle Eyyübiye taraflarında birçok bölgede yıkım çalışmaları başladı. Fakat onun yerine herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Öylece bırakılıp kaderine terk edildi. Kaderine terk edilen bu mekân ve metruk evler, uyuşturucu kullananların yuvası haline geldi. Bununla ilgili ciddi bir çalışma yapılması lazım. Bu sadece emniyetle bitmez. Milleti bilinçleştirmek lazım. Belediye ve bütün STK'ların bu işe el atması lazım. Emniyetin de ciddi bir şekilde çalışma yürütmesi gerekir ama bu konuda en önemli iş belediyeye düşüyor. Çünkü yıkıp bırakıp gitmek olmuyor. Birçok yeri yıkıp bırakıp gitmişler. Devletin bu tür yerlere ciddi yatırımlar yapması lazım. Eyyübiye taraflarında tarihi birçok yer var bu tür yerlerde belediyenin çalışma yapıp turizme kazandırması gerekir. Otopark alanı hiç yok, çarşıda bu tür yerleri yıkıp güzel bir otopark yapılabilir, Balıklı Göle hem yurt dışı hem yurt içinden gelen vatandaşlar bu konuda çok mağduriyet yaşıyorlar." şeklinde konuştu.

"Yetkililerin, gençlerimizi bu durumdan kurtarması lazım"

Metruk evlerde her türlü çirkinliklerin yapıldığına vurgu yapan Abdullah Kılıç, bu tür yerlerde denetlemelerin daha sıkı olması gerektiğini söyledi.

Abdullah Kılıç

Kılıç, "Şehrimizde metruk evlerin sayısı çoğalmış durumda. Gençlerimiz fuhuş ve uyuşturucu bataklığına düşmüş durumda. Devletin bu konuya el atması lazım. Metruk evlerde her türlü pislik yapılmakta. Yetkililerin gençlerimizi bu durumdan kurtarması lazım. Denetlemelerin yapılması lazım bu tür bölgelerde." dedi.

"Bu tür bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması lazım"

Belediyenin bu tür bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarını yapması gerektiğini söyleyen Muhammed Hanifi Demir, geceleri sarhoşların çevredeki insanlara sataştığını ifade etti.

Muhammed Hanifi Demir

Demir, "Babam benim metruk evlerin bulunduğu bölgelere gitmeme müsaade etmiyor. O bölgede madde bağımlıları olduğu için başıma bir şey gelmesinden korkuyor. Devletin oralarda kentsel dönüşüm projesi başlatması oraları yıkıp yeni evler yapmaları daha iyi olur. O tür bölgelerde içiciler ve madde bağımlıları var çoğunlukla. Özellikle geceleri içip sarhoş bir şekilde oradaki insanlara sataşıyorlar. Belediyenin bu tür bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları yapması lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir