• DOLAR 32.225
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2428.794
  • ...
40 yıldır televizyon tamir işini severek sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni televizyon fiyatlarında yaşanan fiyat artışları nedeniyle halkın tamire yöneldiğini ifade eden Çelik, LED televizyonların tüplü televizyonlara göre daha çok arıza verdiğini belirtti.

40 senedir başladığı televizyon tamir işine 20 yıldır Batman merkezde bulunan iş yerinde devam ettiren Çelik, tüplü televizyon tamirinden aldıkları eski keyfi yeni televizyonlarda alamadıklarını söyledi.

Yıllar içerisinde yüzlerce çırak yetiştirerek, kendi iş yeleri açmalarına ve belirli yerlere gelmelerine vesile olmanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Çelik, yalnız son yıllarda her meslekte olduğu gibi kendi mesleklerinde de eleman yetiştirmede sorun yaşadıklarını ifade etti.

"Tüplü televizyon grubuyla tamir işine başlamıştık"

Televizyon tamir işine 1983 yılında başladığını söyleyen televizyon tamir ustası Özden Çelik, "Çıraklık döneminden bu güne kadar mesleğime devam ediyorum ve 20 yıla yakındır da buradayım. Meslek olarak elektronik işiyle uğraşıyorum ama özellikle televizyon tamiri yapıyoruz. Daha önceleri tüplü televizyon grubuyla tamir işine başlamıştık. Bir de kamera işini yapıyoruz. Tabi teknoloji geliştiği için tüplü televizyon sektöründen plazma, LCD ve LED grubuna geçtik. Bu grup televizyonlarda da genelde LED arızları oluşuyor."

"Eskiden manevi olarak daha keyifli çalışırdık"

Tüplü televizyon tamirinde aldıkları heyecanı yeni televizyonlardan almadıklarını ifade eden Çelik, "Televizyon grubuyla beraber elektronikle ilgili bütün cihazlara bakıyoruz. Eskiden tüplü televizyonlardan aldığımız keyfi ve hazzı alamıyoruz. Sadece elektronik sektöründe değil, bütün sektörlerde o eski keyifli çalışmalar kalmadı. Ama yine de şükrederek mesleğimize devam ediyoruz. Bu işe başladığımdan beri iş yerimde birçok eleman çalıştı ve hatta birçoğu iş yeri açtı. Halen de yanımda stajyerlik yapan elemanlarım var. 20 yılda yüzlerce eleman yetiştirdim." diye konuştu.

"Gençler meslek öğrenmek istemiyor"

Yeni televizyon fiyatlarının artmasından dolayı halkın tamire yöneldiğini söyleyen Çelik, "Son zamanlarda televizyon fiyatları yükseldiği için tamire yönelenler fazlalaştı. Tabi her şeyde olduğu gibi tamirde de yedek parçaların fiyatı yükseldi. Yıllardır bu işin içerisindeyim ve mesleğimi severek yapıyorum. Gücüm yettiği kadar da mesleğime devam edeceğim. Ama yeni nesil yetişmiyor. Gençlerimiz meslek öğrenmekten ziyade sokakta gezmek veya rahat kazanç sağlamak istiyor. Maalesef usta yetişmiyor. Tabu bu sorun sadece bizim sektörde değil birçok meslek grubunda var." dedi.

"Yeni televizyonlar daha çok tamire geliyor"

Eski tüplü televizyonlara göre yeni televizyonların daha çok tamire getirildiğini ifade eden bir diğer televizyon tamir ustası Metin Eroğlu ise şunları söyledi:

"Şu anda işlerimiz eskisine göre artmış durumda. Çünkü şu anda bütün televizyonlar LED olduğu için LED tamirleri ve kart değişimi yapıyoruz. Eski televizyonlara göre yeni televizyonlar daha çok tamire geliyor. Tabi eskisi gibi işlerin tadı yok. Yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum ve halen de severek devam ediyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir