• DOLAR 34.09
  • EURO 38.111
  • ALTIN 2834.073
  • ...
Ukrayna'da Rus casus tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku’l Avsat’ın Reuters haber ajansından aktardığına göre, Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, tutuklanan kişinin Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) bir yarbay olduğunu ve söz konusu kişinin askeri kontrol noktalarının yerlerini ve diğer gizli bilgileri Rusya’ya aktardığını duyurdu.

İddiaya göre şahıs, verileri e-posta ve bir mesajlaşma uygulaması yoluyla Rus yetkililere gönderdi. Soruşturma bürosu, aramanın Rus telefonlarını, SIM kartlarını, nakit parayı ve Rus devleti kolluk kuvvetleri ile uzun vadeli bağları kanıtlayan diğer kanıtları da ortaya çıkardığını söyledi.

SBU Başkanı Vasyl Malyuk, “Bugün SBU bir ekip olarak çalışıyor ve Ukrayna’nın zaferi için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Saflarımızı hainlerden arındırmak bu sürecin önemli bir parçası” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çocukluk arkadaşı olan eski SBU başkanını Temmuz ayında Rusya ile işbirliği şüphesiyle görevden almıştı.

Yakın zamanda kurtarılan bölgelerden Ukrayna’daki Rus bağlantılı kiliselere kadar her yerde casus ve sabotajcı arayışı, Ukrayna’nın 12’inci ayına giren Rus işgaline karşı savunmasının önemli bir parçası.

Bu haberler de ilginizi çekebilir