• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Selam-Der fakirlerin yüzünü güldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş'ta özellikle muhtaç ailelere yönelik yardım faaliyetleriyle halkın teveccühünü kazanan Selam Der, Ramazan ayının ilk günlerinde fakir ve yoksulların yüzünü güldürmeye başladı.

 

Selam-Der yardım faaliyetlerine, öncelikle Muş'un kenar mahallelerinde unutulmuş fakir ailelerin yüzünü güldürmekle başladı. Yardımları dağıtma esnasında ihtiyaç sahibi ailelerin yardım ekibini karşılama ve teveccühleri, Muş'taki yoksulluğun boyutunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken, karşılaşılan manzaralar zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oluyor.

 

Özellikle yaşlı bir bayanın kendisine yardım paketi götüren Selam-Der ekibine gösterdiği yakın alaka, yaşlı bayanın ne kadar çaresiz olduğunu gözler önüne sererken, olaya şahit olanların duygulu anların yaşarmasına neden oldu.

 

Bu yıl Ramazan ayında geçen yıllara kıyasla çok daha fazla aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Selam-Der yetkilileri, bu yılki hedeflerinin en az 250-300 aileye ulaşmak olduğunu söyledi. Muşlu varlıklı kişileri yoksul ailelere karşı duyarlı davranmaya davet eden yetkililer, iş adamları ve esnafın bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

 

Bu yoksul ailelerin içinde bulundukları duruma şahit olmak isteyenleri bizzat yardım ekibiyle gezmeye davet ederek bu yoksul ailelerin içinde bulundukları duruma bizzat kendilerinin şahit olmasını isteyen Selam-Der Başkanı Mahfuz Ural, "Öncelikle bizleri tekrar rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazana-ı şerife ulaştırdığı için Rabbimize sonsuz hamd ve şükür ederken, tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyoruz. Muhakkak ki bu ay Rabbimizin Mümin kullarına bol bol izzet ve ikramda bulunduğu bir aydır. Bu ay insanların rabbimize yaklaşmak için kendisine yollar araması, vesileler arması gereken bir aydır. Bu ay yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği ve pekişmesi gereken bir aydır.

 

Bizlerde Selam der camiası olarak tüm halkımızla beraber bu aydan en güzel bir şekilde istifade etmek gayesiyle bir çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki; biz zengin ile fakirler arasında bir köprüyüz. Muş'un varlıklı insanlarını bu emin ve sağlam köprü vasıtasıyla fakir ve yoksul ailelere ulaşmaya davet ediyoruz. Allah'ın rahmetinin sağnak sağnak mümin kullarının üzerine yağdığı bu ayda, zengin iş adamlarımızı özellikle ihtiyaç sahibi olan yetim ve yoksulların yüzünü güldürmekle Rabbimizin bu rahmetinden bol bol istifade etmeye davet ediyoruz'' dedi. (M. Şirin Çağlayan)

Bu haberler de ilginizi çekebilir