• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Başbakan Erdoğan yarın Bingöl'e geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı açılışı için yarın Bingöl'e gelecek. Başbakan'ın kente gelmesinde önce yapılan hazırlıklar son hızla devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarından dolayı şehir merkezinde bozuk yollar tamir ediliyor. Var olan çukurlar doldurularak şehir içi ve yolları hazır hale getiriliyor.

 

1996 yılında temeli atılan ve inşaatı yarım kalan Bingöl Havaalanı Projesi, 2009 yılında revize edilerek ihalesi tekrar yapıldı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle 2010 yılında yeniden temeli atılan havaalanı 3 yılda tamamlanabildi.

 

"Havaalanının ilimize hayırlı olmasını diliyorum"

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 122 milyon lira harcama yapılarak tamamlanan Bingöl Havaalanı'nın açılışının yarın yapılacağını ifade ederek bütün vatandaşları açılışa davet ederek şunları kaydetti:

 

"Bu büyük yatırım sayesinde ilimiz, bütün dünyaya bağlanmış olacak. Vatandaşlarımız da kendi illerinden ve evlerinden 10 dakika mesafeden havayolu konforu ile ülkemizin her yerine ve bütün dünyaya rahat bir şekilde seyahat etme mutluluğunu yaşayacaklardır. Sayın Başbakanımızın teşrifleri ile yaşayacağımız bu büyük açılış törenine tüm Bingöllü hemşerilerimizi davet ediyor, havaalanının ilimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

Yurt içi tarifeli seferlerin konulduğu ve ilk uçuşun 13 Temmuz'da Bingöl-İstanbul arasında gerçekleştirileceği havaalanının tamamlanması Bingöl'de sevinçle karşılandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir