• DOLAR 34.297
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2930.67
  • ...
Trafo yandı Silopi elektriksiz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan BOTAŞ tesislerindeki ana şehir trafosunda dün gece 22.00 sularında yangın çıktı. Yangının trafo üzerinden geçen kablonun koparak çatıyı tutuşturması sonucu çıktığı belirtildi.

 

Büyüyen yangına kısa sürede müdahale eden Silopi Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri, yangını ancak 2 saatte kontrol altına alabildi.

 

Meydana gelen yangından sonra dün geceden beri ilçeye elektrik verilmezken, sahura kalkan vatandaşlar el fenerleri ile sahurlarını yapmak zorunda kaldı. Elektrik olmadığı için bu sabah birçok işyeri kepenklerini açmazken, esnaflar büyük mağduriyet yaşadı.

 

Esnaf Mehmet Eren, "Mağdur durumdayız. Dün geceden beridir elektriğimiz yok. Oruçluyuz, zaten sıcaklık derecesi yaklaşık 50-55'i buluyor. O nedenle daha büyük zorluk çekiyoruz."dedi.

 

İnternet Kafe işletmecisi Mesut Balaman, "Dün gece sahuru el feneri ile açtık. Dolapta su kalmadığı için ramazanın bu gününü ailece su içmeden tutuyoruz. Eminim ki ilçemizin birçok yerin de millet susuzluk konusunda çok zorluk çekiyor. Sıcaklıktan dolayı sahur yapmakta zorluk çektik. Birde işin kötü yanı sıcaklardan dolayı evde duramıyoruz. Dama çıktığımızda da değişen bir şey olmuyor. İşyerimi jeneratör ile çalıştırıyorum. O da bir yere kadar çalıştırıyoruz. Yakıtı kurtarmıyor. Yakıtın litresi 5 TL'dir." diye konuştu.

 

Başka bir esnaf Mehmet Kalıpçı ise, "Sanki Silopi Türkiye'nin bir parçası değil. Gelen giden vuruyor. Bu kadarı da olmaz. Lanet olsun. Mademki böyle yani başka yerlere mi taşınalım? Çözüm süreci dediler. Bu bölgelere yatırım yapılacak dediler. Daha bundan kaç ay önce Başbakanımız bizzat kendisi 3. bir santralin açılışını yaptı. Ama buna rağmen ne yazık ki en ufak bir şeyde hemen elektrikler gidiyor. Dünden beri ne çileler çektiğimizi bir Allah biliyor." ifadelerini kullandı.

 

Ana şehir trafosundaki arızanın giderilmesi için Batman'dan arıza ekipleri ile birlikte yedek parçaların istendiği, gelecek ekibin kontrolleri sonrası ilçeye ne zaman elektrik verileceği kesinlik kazanacağı öğrenildi. (Muhammed Müldür -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir