• DOLAR 34
  • EURO 37.86
  • ALTIN 2821.831
  • ...
Demokratlar, Meclis Başkanı McCarthy'e yüklendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Schiff, Swalwell ve Omar, başkent Washington'da Kongre binasında yaptıkları ortak basın toplantısında konuştu.

Schiff, McCarthy'nin bu kararının Cumhuriyetçilerin "aşırıcı" üyelerinin taleplerine boyun eğerek aldığı görüşünü savunarak, Meclis Başkanının İstihbarat Komitesini siyasi bir oyuncak gibi kullandığı yorumunda bulundu.

Bu kararın, McCarthy'nin "başkan olarak ne kadar zayıf olduğunu gösterdiğini" öne süren Schiff, bunun neticesinde istihbarat yetkilileri ile Kongre arasında bir güvensizlik oluşabileceğine işaret etti.

Swalwell de Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'nin siyasi muhaliflerini küçük düşürmek ve karalamak için gücünü kötüye kullandığını belirterek, McCarthy'nin bu adımları yüzünden milletvekilleri Omar, Schiff ve kendisinin ölüm tehditleri aldıklarını söyledi.

McCarthy'ye "riyakar" yakıştırması
Kongrenin Müslüman üyelerinden Omar da Amerikan tarihinde bir Kongre üyesinin komite üyeliklerinin yalnızca yolsuzluk, rüşvet, cinsel istismar, şiddeti teşvik gibi nedenlerle sonlandırıldığına dikkati çekerek, McCarthy'nin kendilerini ilgili komitelerden uzaklaştırmasını "partizanlık, demokrasiye darbe ve ulusal güvenliğe tehdit" şeklinde niteledi.

Milletvekilleri diğer taraftan, yeni yasama döneminde özgeçmişiyle ilgili yalanlar söylediği ortaya çıkan Cumhuriyetçi George Santos ve aşırı sağcı Marjorie Taylor Greene gibi "beyaz üstünlükçü ve antisemitik" milletvekillerinin önemli komitelerde yer almasını "riyakarlık" olarak niteledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir