• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Polis 10 yaşındaki çocuğu darp etti iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesi'nde bulunan Körhat Parkı'nda ateş yakıldığı ihbarı alan polis, olay yerine intikal etti. Ancak ateş yakma olayı ile alakası olmayan ve parkta sadece oyun oynayan İshak Parıltı'nın (10) yakalanarak darp edildiği iddia edildi.


10 Mayıs Salı günü çocuğunun su içmek için Körhat Parkı'na gittiğini ifade eden baba Cebrail Parıltı, "İkindi ezanı vaktiydi, işyerinde oğlumu bekliyordum. Gelmeyince merak ettim, daha sonra küçük oğlum koşarak yanıma geldi ve İshak'ın dövüldüğünü söyledi. Zaman kaybetmeden parka gittim, ne olduğunu sordum. Akrep diye tabir edilen araçtan inen bazı polisler, ateş yakan çocukları dağıtmış ve çeşmeden su içen çocuğumu dövmüşler" dedi.


Dayakçı polisten şikâyetçiyim
Çocuğunu darp eden polislerden şikâyetçi olduğu için Bağlar Polis Karakoluna gittiğini belirten baba Parıltı sözlerini şöyle sürdürdü, "Bağlar polis Karakolundaki komiser ile görüştük. Komisere olayı anlattım ve çocuğumu döven polisin kim olduğunu, ne gerekçeyle dövdüğünü öğrenmek istediğimi söyledim. Komiserde bana, 'burada 16 ekip var hangisinin olduğunu nerden bilelim, varsa aracın plakası söyleyin' dedi. Bunun üzerine bende çocuğumun kendisini döven polisi tanıdığını ve yüzleştirme yapılması gerektiğini söyledim. Komiser, bir yanlışlık olabileceğini söyledi ve özür diledi."

Çocuğunun zararsız biri olduğunu ifade eden baba Parıltı, polisin tavrını yanlış bulduğunu ve cezasının çekmesi gerektiğinin altını çizdi.


Çok korktum
Polisten dayak yediği için çok korktuğunu ifade eden İshak yaşadığı olayı kısaca şöyle anlattı, "Ben parkta su içiyordum, o esnada 'akrep' arabasının içinden polisler çıktı ve beni yakalayarak dövdü. Bende onlara 'Neden beni dövüyorsunuz' diye sordum onlarda bana 'sen ateş yaktın' diye, dediler. Bende yakmadığımı söyleyince biz seni yakaladığımıza göre yakmışsın dediler. Oysa ben ateş yakmadım ve yakmamda..." (M. Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir