• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
YYÜ'den engellilere asansör hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ile bazı engelli vatandaşlar katıldı.

 

Tören öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, 'engelsiz üniversite' kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

 

Van'da yaşanan depremler sonrası bütün binalarını güçlendirdiklerini ve bunun yanında binaları engelli vatandaşların yaşam standartlarına uygun hale getirme için projeler yaptıklarını anlatan Rektör Battal, "Engelli engelsiz diye bir durum yok. Binalarımızın engelli hale getirilmesi insani olarak düşünsel anlamda, kısır düşüncemizden kaynaklanıyor. Bütün bu hayat, bu yaşam bir bütündür. Engelli engelsiz ayrımı yapılmaksızın devletin bütün imkânlarından hep beraber eşit düzeyde yararlanmamız gerekiyor. Bugün adımlarımızı atıyoruz. Bir çok fakültemizde engelli çocuklarımızın, vatandaşlarımızın istediği noktaya kadar ulaşma imkânı olacak' dedi.

 

Engelli vatandaşlar yararına projelerinin devam edeceğini aktaran Rektör Battal, "Bundan sonraki projelerimizde Erciş'teki yüksekokulumuza da Özalp'teki yüksekokulumuza da Gevaş'taki yüksekokulumuza da takacağız. Ve dahası kültür merkezimizde yoktu. Onun projesini de söyledim. Arkadaşlar çalışıyorlar. Asansör koyduracağız oraya. Yapacağımız bütün yollarda bu defa görme engelli kardeşlerimiz için bir çalışma yapacağız. Hastanemizdeki görme engelli kardeşlerimiz için bir sesli yönlendirme çalışmalarını başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ise böyle güzel bir uygulama başlattıkları için üniversite yönetimine teşekkür ederek, bütün kurumların YYÜ üniversitesini bu konuda örnek alması gerektiğini kaydetti.

 

Yapılan konuşmaların ardından engelliler için yapılan asansörün açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

 

Ardından Rektör Battal, engelli vatandaşlarla beraber asansöre bindi.

 

Asansörün kendileri için uygun yapıldığını söyleyen engelli vatandaşlar bir kez daha üniversite yönetimine teşekkür etti.

 

Program, engelli vatandaşlar için diğer fakülteler ve kampus camiinde yapılan asansörlerin tanıtılması ile son buldu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir