• DOLAR 34.229
  • EURO 37.327
  • ALTIN 2944.585
  • ...
Eğitim protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Mersin Toros Üniversitesi arasında yapılan protokol Mersin Esnaf Sanatkârının bilgi ve beceri yönünden geliştirilmesi, teknolojik gelişimler ve yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirilmesi amaçlıyor.


Protokol, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen tarafından imza altına alındı. İmza töreninde Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Köksal Hazır, Genel Sekreter Reşat Aşkın ile Mersin ESOB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Tekbaş'ta hazır bulundu.


İmza töreni öncesi konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, "Üniversitelerimizdeki genç beyinleri sanayiye entegre ederek, üretim sektörünün sorun ve beklentilerine akademik çözüm üretmek istiyoruz. Sanayi esnafımızın bilgiye ulaşmasını, kalitesini arttırmasını, üretimde verimliliğini arttırmasını ve veri tabanı oluşturmasını hedefliyoruz. Bu protokol kapsamında sanayideki esnafımızın da bilgi ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını kurumumuza acilen iletmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.


Daha sonra konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen ise, "Bu aşamada imzalanan protokol ile Mersin Esnaf ve Sanatkarı'nın ihtiyacı olan bilimsel destek anlamında yardımcı olmaya hazırız. Bu desteği onlardan beklemeden onların ayağına giderek karşılayacağız. Özelikle sorunları sektör sektör ele alıp, kendi başlarına aşamadıkları, el yordamıyla çözmeye çalıştıkları sorunları, hocalarımız ve öğrencilerimizle bilimsel veriler ışığı altında çözmeye çalışacağız. İmza altına alınan bu protokolün kentimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Dinçer ve Rektör Prof. Şen tarafından protokol imza altına alındı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir