• DOLAR 32.437
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2400.421
  • ...
Muş'ta türbe ve kilise restorasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş'un Çatbaşı ile Çengilli köylerini ziyaret eden Vali Vedat Büyükersoy, bu köylerdeki şehitlik ve kilisenin restore edileceklerini söyledi.

 

Muş Merkeze bağlı Çatbaşı ve Çengilli köylerini ziyaret eden Vali Büyükersoy, bu köylerde çeşitli temaslarda bulundu.

 

Köylülerle sohbet yapan Vali Büyükersoy, daha sonra Çatbaşı köyünde içlerinde (bazı rivayetlere göre) Hz. Peygamberin sancaktarı olduğu söylenen Abdulvahhab Gazi türbesini ziyaret etti. Türbede medfun olan kişiler hakkında bilgi alan Vali Büyükersoy, yapılan boya ve sıva nedeniyle tarihi yapısının kaybolması nedeniyle türbenin yeniden restore edilmesi için talimat verdi.

 

Daha sonra Muş Merkeze bağlı Çengilli köyüne giden Vali Büyükersoy, köyde yakını ölen bir vatandaşa taziye ziyaretinde bulundu.

 

Daha sonra meşhur Çengilli Kilisesi'nin kalıntıları hakkında bilgi alan Vali Büyükersoy, İslam dininin evrensel bir din olduğunu ve birçok medeniyeti kendisinde barındırdığını belirterek, Çengilli kilisesinin tamir ve onarımı için geren işlemlerin yapılmasını istedi.

 

Büyükersoy, bu tarihi yapıların eski görünümlerine kavuşması için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir