Yazar Vakkasoğlu: Zamanı kemiren sosyal medya uyuşturucu gibi tiryakilik yapıyor
Hayatın acı bir gerçeği olan sosyal medyanın tehlikelerine karşı uyarıda bulunan Tarihçi-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, her türlü kötülüğün cirit atığı manevi bir bataklık olduğunu belirtti.
Her geçen gün kullanıcı sayısının arttığı sosyal medya ağlarının tehlikesine karşı uzmanlar uyarıyor.
Sosyal medyanın tehlikesini İLKHA muhabirine anlatan Vakkasoğlu, fare gibi zamanı kemirdiğine dikkat çekti.
“En kıymetli varlığımızı, ömrümüzü, zamanı kemiriyor”
Sosyal medyanın hayatın bir acı gerçeği olduğunu vurgu yapan Vakkasoğlu, “Sosyal medya hayatımızın acı bir gerçeği. Bunu kabul etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Ben de bütün yoğunluğuma rağmen bir açılım yaparım mıyım diye Twitter, Facebook, Instagram gibi ağlara giriyorum. Fakat gençlerimize diyorum; bir uyuşturucu gibi tiryakilik yapıyor. Kendisine çekiyor. En kıymetli varlığımızı, ömrümüzü, zamanı kemiriyor. Onun için saatli girin, yarım saat kadar. Ama seçerek girin. Hocam niye seçelim? Ama kavunu, karpuzu seçiyoruz, insanı seçiyoruz. Biz herkesle arkadaşlık yapmıyoruz.” dedi.
“Her türlü kötülüğün cirit attığı manevi bir bataklık”
Sosyal medyanın, her türlü kötülüğün cirit attığı manevi bir bataklık olduğunu dile getiren Vakkasoğlu, şunları kaydetti:
“Sosyal medyada her türlü kötülüğün cirit attığı manevi bir bataklık var. Eğer seçmezseniz, her önünüze gelene bakarsanız, her konuşanı dinlerseniz, atalarımızın dediği gibi ‘her sakallıyı babanız zannedersiniz.’ Kimi iskele babası, kimi mafya babası olur. Gittiğiniz yerin farkına sonralar varırsınız, oradan çıkıp kurtulma imkanınız olmaz. Dolayısıyla sosyal medya olacak ama onun acısından, ızdırabından, kafanızda meydana getirdiği çöplükten kendimizi koruyacağız, korumaya alacağız.”
“Sosyal medyayı doğru kullanmalı”
Sosyal medyanın olumsuz yönünün daha fazla olduğuna vurgu yapan Vakkasoğlu, zamanı kemiren bir fareden daha beter olduğunu söyledi.
Vakkasoğlu, “Dolayısıyla ne yapalım? Kaçmak, kurtulmak mümkün değil. O zaman doğruya, hayırlıya, güzelliğe, faydaya çevirmek lazım. Gençlerimiz ne yapsınlar, nasıl seçsinler? Seçmek lazım. Her önüne çıkana bakarlarsa, kafalarının içi manevi çöp tenekesinden beter olur. Neler var? Bozmak isteyenler, saptırmak isteyenler, gerçeklerin üstünü örtmek isteyenler, sosyal medyada fink atıyor. Dolayısıyla sosyal medyada aldıklarına asla güvenmesinler. Seçici olsunlar, insanları tanısınlar, tanımadıkları insanların cazibeli gülücüklerine, gösterişli yansıtılan parlak ve cilveli ekranlarına kanmasınlar. Çünkü bunu meslek edinen ve buradan nemalandıkları insanlar üzerinden geçim sağlayan bir sektör.” diye konuştu. (İLKHA)