• DOLAR 32.285
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2394.007
  • ...
Pompeo: Ankara'da Erdoğan ile Pence baş başa görüşürken kilitli kapıyı kırmaya kalkıştım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pompeo, Ekim 2019'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beklenenden daha uzun bir baş başa görüşme yapan Pence'e ulaşmak için kilitli bir kapıyı kırmaya çalıştığını anlattı:

"Erdoğan, Pence ile ‘birkaç dakika’ baş başa görüşmek istedi. Yaklaşık yarım saat sonra ev sahiplerimize başkan yardımcısını görmem gerektiğini söyledim. Nafile. Yirmi dakika daha geçti ve artık kararlıydım. İzin almadan koridorda yürüdüm ve Erdoğan ile Pence'in buluştuğu odanın kapısını iterek açmaya çalıştım. Kilitliydi. Bunun üzerine muhatabıma kapıyı kıracağımızı söyledim."

Pompeo, bu hareketini, '2017'de CIA Direktörü olarak Türkiye'yi ilk ziyaretinde izlemeye zorlandığı Temmuz 2016 darbe girişiminin üç saatlik videosunun aynısını izlemeye maruz bırakılmasından duyduğu endişeyle' açıklayarak ekledi:

"Video o kadar uzun ve o kadar iğrençti ki, bunun bir akıl sağlığı sorunu olduğunu düşündüm!"

Pompeo'nun bariyeri yıkmak için fiziksel çabası,  korumaların agresif tepki vereceğini düşünen güvenlik ekibini korkuttu. Ancak Türkiye güvenliği hızla geçmesine izin verdi ve ABD'li yetkililer Erdoğan'ın Pence ile görüşmesine katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir