• DOLAR 34.208
  • EURO 37.267
  • ALTIN 2946.149
  • ...
CBÜ'de 21 yeni bölüm açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Ekonometri Bölümlerinin bu sene öğrenci alacağını dile getirdi.


Pakdemirli, "Mühendislik Fakültesi'nde Biyomühendislik Bölümümüz yüzde 100 İngilizce eğitim yapmak üzere öğrenci alacak. Fen-Edebiyat Fakültesi'nde ise Fizik Bölümüne yeniden öğrenci alıyoruz. Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nde Yazılım Mühendisliği, İlahiyat Fakültesi'nde İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Rekreasyon, Manisa Sağlık Yüksekokulu'nda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sosyal Hizmet Bölümlerimiz bu yıl eğitime başlıyor. Maliye Tezsiz Yüksek Lisans ve Turgutlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümlerinde Uzaktan Eğitim vermeye başlamıştık. Bu yıl 3 bölümde daha uzaktan eğitime başlayacağız. İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi, Salihli Meslek Yüksekokulu'nda Çocuk Gelişimi, Soma Meslek Yüksekokulu'nda ise İş Sağlığı ve Güvenliği yeni uzaktan eğitim programlarımız" diye konuştu.


Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli Meslek Yüksekokulları ile ilgili olarak da bilgi vererek, "Akhisar'da Elektrik, Alaşehir'de Bitki Koruma ve Laboratuvar Teknolojisi, Kula'da Maliye, Sarıgöl'de Tapu ve Kadastro, Soma'da Grafik Tasarım, Turgutlu'da Bilgisayar Programcılığı ve Geleneksel El Sanatları yeni kontenjan verilen bölümlerimiz oldu. Üniversitemizdeki eğitim çeşitliliğini artırarak, istihdam imkânı yüksek yeni bölümleri devreye sokuyoruz. Amacımız, Manisa'yı ve ilçelerini eğitim kenti haline getirmek ve öğrenciler için bir çekim merkezi olmasını sağlamaktır" dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir