• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Akşener: İsveç'i yargıya şikayet edeceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya ilişkin konuşan Akşener; "İsveç'te İYİ Parti gönüllülerimizle harekete geçtik. Cumartesi günü suç duyurusunda bulunacağız. Bu nefret suçuna yol verdiği için İsveç hükümetini yargıya şikayet edeceğiz. Bu haklı hukuk mücadelemizin nereye varacağını önümüzdeki süreçte göreceğiz. Tüm iç hukuk yolları tüketildikten sonra AİHM'e gideceğiz. İşte örnek yol budur. " ifadelerini kullandı. 

Akşener konuşmasına şöyle devam etti;

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Sinan Ateş cinayetinde ailenin talebi üzerine çok sesimi çıkarmadım. Anca suıkastin üzerinden geçen 26 günde bu olay aileyi aştı. Bu olay devlet ciddiyetinin kaybolduğunu gözler önüne sermiştir. Hukukun ne denli tahrip edildiği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Devletin dört bir yanını saran mafyalar simsarlar tefeciler uyuşturucu kaçakçıları gün gibi ortalığa saçıldı.

Cinayet üzerinde birçok soru işareti varken, milletimiz devleti topyekün göreve çağırırken adım atan yok. . Şimdi de devletin gücünü kullanarak gerçek katilleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi yine savcılar değişiyor yine bir katil dışarıda geziyor.

Sayın Erdoğan, bu devletin içinde neler dönüyor. Bu nasıl ciddiyetsizliktir. Mesuliyet senin Erdoğan. Başkentin göbeğinde herkesin gözü önünde aşağılık bir suikast eylemi yaptılar. Her zaman olduğu gibi yine bir katil dışarıda geziyor. Sen bostan korkuluğu musun? Bu nasıl bir devlet yönetimidir. Biz haksızlık karşısında susanı şeytan bilen bir milletiz.

Sen devlet anlayışımızdan nasibini alamadın. Ama artık vicdanını da mı unuttun, maneviyatını da mı unuttun? Böyle bir cinayete kurban giden Allah muhafaza oğlunu, damadını düşün ve torunlarının o tabutların arkasında ağlayamadan gözleri kupkuru “Baba” diye bağrışını hisset. Hisset sayın Erdoğan.

Bengisu borcun var sayın Erdoğan ve Banuçiçek’e borcun var Erdoğan Ayşe Ateş’e borcun var Musa Ateş’e borcun var sayın Erdoğan.

Sinan Ateş’in dayısı diyor ki 'yıllardır cumhur ittifakını destekleriz.' Seçmeninin yeğeninin katilini bulmak devlet başkanı olarak görevin sayın Erdoğan."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir