• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İtalya'dan "Batı Balkanlar" çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, ülkenin kuzeydoğusundaki Trieste kentinde İtalyan siyasetini ve iş dünyasını bölgeye yakınlaştırmayı hedefleyen "İtalya-Batı Balkanlar" konferansı düzenlendi.

Başbakan Meloni, konferansa gönderdiği video mesajında, "Komşu bir ülke olarak İtalya, bu bölgenin tüm Avrupa'nın geleceği için sahip olduğu hayati önemi çok iyi biliyor. Adriyatik'in ötesinde olup biten her şeyin bizi anında etkilediğini deneyimlerimizden biliyoruz." dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı gibi dünyadaki mevcut dinamiklerin bu konferansı gerekli kıldığını ifade eden Meloni, "Avrupa'nın Balkanlar'a karşı büyük sorumluluğu var. Bu bölgenin, bizim dünyamıza ve değerlerimize aidiyet duygusunu yeniden teyit etmek gerekiyor. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 6 Aralık'taki AB-Batı Balkanlar Zirvesi'ndeki mesajım da buydu." diye konuştu.

Bölgeye yönelik sadece ekonomik önlemlerle yetinemeyeceklerini dile getiren Meloni, "AB'nin bu bölgeye yönelik yeni bir vizyon koyması ve Batı Balkanlar'a genişlemeyi öncelikleri arasına alması acildir. Kıtamızın bu stratejik kısmının, ortak Avrupa evinin dışında uzun süre kalmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Meloni, bölgenin kendi ulusal güvenlikleri açısından da önem taşıdığının vurgulayarak "Batı Balkanlar'daki tüm halkların güvenliği ve büyümesi, İtalya'nın ulusal çıkarları için esas oluşturmaktadır." yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir