• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan-ı Müslimin, İsveç'i Müslümanlardan özür dilemeye davet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan-ı Müslimin Medya Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, özellikle AB üyesi ülkelerde, İslami kutsallara saldırılar için "özgürlük" kavramının bir kılıf olarak kullanıldığına vurgu yapıldı.

Müslüman Kardeşler Medya Merkezi Sözcüsü Hasan Salih tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Müslüman Kardeşler Cemaati, Danimarkalı aşırı sağcı parti liderinin Cumartesi günü Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmasına izin verdiği için İsveç hükümetini özür dilemeye çağırıyor. Ayrıca, İslam dünyasındaki tüm resmi ve ulusal kurum ve kuruluşları, İslami kutsallarımıza el uzatmalarına karşı seslerini yükselterek kınamaya ve İsveç hükümetinin özür dilemesi için harekete geçirmeye çağırıyor.

Cemaat, Avrupa Birliği hükümetlerine ve genel olarak Batı'ya, özgürlük kavramının kasıtlı olarak İslami kutsallara yönelik sürekli saldırı için yasal koruma sağlayan yasalarını değiştirmeleri için çağrıda bulunuyor.

Kur'an-ı Kerim, Allah'ın korumasıyla kıyamete kadar korunmuştur ve tüm insanlar için bir hidayet kaynağıdır. Geçmiş yıllarda suç teşkil eden siyasi ve medya uygulamalarının geride bıraktığı kin ve nefret birikimi sonucu tekrarlanan bu ahmaklıklar; Kur'an'a zarar vermediği gibi, Müslümanların kalplerindeki kutsallığını da azaltmaz. Ve bunları ortadan kaldırmanın zamanı gelmiştir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir