• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Adıyamanlı muhtarlardan "Milletvekillerimiz Kur'an'a el basarak yemin etsin" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma alçaklığı kınamak için bir araya gelen Adıyaman Muhtarlar Federasyonu üyesi muhtarlar, İsveç bayrağı ve Rasmus Paludan'ın posterini yaktı.

Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, federasyon binası önünde yaptığı açıklamada, isveç'le her tür ilişkinin kesilmesi için Meclis'e çağrıda bulundu.

Taş yaptığı açıklamada, "Üç aylara girdiğimiz bu mübarek günlerde İsveç, bir buçuk milyar Müslümanın sabrını zorlamaktadır. Kur'an'a karşı yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Kur'an-ı Kerim'i yakarak neyin hesabını yapıyorlar. Müslümanlar İncil, Zebur, Tevrat'a saygısızlık yapmaz. O dinlerin de semavi olduğuna inanır. Biz Müslümanlığın gereklerini yaşamaya çalışıyoruz." dedi.

"Bir Yahudi bir Hristiyan gözümüzün önünde Kur'an'ı yakabiliyor"

Müslümanların devlet olarak Kur'an'a sahip çıkıp saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Taş, "TBMM'ye sesleniyoruz, değerli milletvekillerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız bundan sonra neye mal olursa olsun İsveç'in NATO'ya girmesini kabul etmeyin lütfen. Bundan sonra yapılacak olan milletvekili seçimlerinde nasıl ki ABD milletvekillerine yemin ettirdikleri zaman İncil'e el bastırıyorlarsa, bizim de milletvekillerimizin Kur'an'a el basarak yemin etmelerini istiyoruz. Halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkenin Meclisinde Kur'an-ı Kerim'e el basılarak yemin edilmesini istiyoruz bir an önce. Şeriatsa şeriat… Biz Kur'an'ı baş tacı etmezsek gördüğümüz gibi İsveç'teki bir Yahudi, bir Hristiyan gözümüzün önünde Kur'an'ı yakabiliyor, canımızı acıtabiliyor. Ama şunu bilsinler ki asla Kur'an'ın nurunu söndüremeyecekler. Biz Kur'an uğruna ölmeye hazırız. Ülkemizin bir çakıl taşı için nasıl ki ölmeye hazırız, Kur'an uğrunda şehit olmaya da hazırız." ifadelerini kullandı.

Hacı Mehmet İnan Camii İmam-Hatibi Mehmet Çelik'in Kur'an-ı Kerim'le ilgili, "Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır." ayetini okuyup kafirlerin çabasının boşa gideceğini vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın koruması altında olduğuna değinen Çelik, 'Hiç şüphe yok ki o zikri, Kur'ân'ı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz.' ayetini okudu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir