• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Yemen Halkı Devirmeye Kararlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen`de, devlet başkanı Ali Abdullah Salih`in "iktidarı sadece güvenli ellere teslim edebileceği" açıklamasının ardından görüşmeler yapılıyor.

Daha önce görevini bırakmaya hazır olduğunu açıklayan Salih, ülkenin önde gelen aşiretlerin liderleriyle görüşen Salih, "dağa" benzettiği hükümetin kolayca yerinden oynamayacağını söyledi.

Salih`in isitfası konusunda bugün bir anlaşma sağlanmasının beklenmediği belirtilirken, Salih`in sözünü tutmaması üzerine Yemenliler, yine sokakları doldurmayı hedefliyor.

Ali Abdullah Salih`in, iktidarı birkaç saat içerisinde "onuruyla" bırakmaya hazır olduğunu söyleyen El Arabiye kanalı, Salih`in bugün bir anlaşma sağlanmasını reddettiğini bildirdi.

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, istifasını isteyen Yemen halkına "hasta" ithamında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ebubekir Kırbi ise Salih`in geri adım atmasının ardından muhalefetin taleplerinde bir artış olduğunu savunarak, bugün müzakere takvimi konusunda anlaşmaya varılabilineceğini dile getirdi.


ÖFKE ARTIYOR

Yemenlilerin öfkesi de giderek artıyor. Salih`in verdiği hiçbir sözü tutmadığını kaydeden Yemenli muhalifler, açıklamaları Salih’in zaman kazanma oyunu olarak görüyor.

Sana Üniversitesi yanında kendilerinin verdiği isimle "Değişim Meydanı"nda tekrar biraraya gelmek için hazırlanan muhalifler, bu kadar mücadeleden sonra "rejim en sonunda devrilecek" diyor.

Yemen’de 32 yıllık Salih diktatörlüğüne karşı yapılan eylemlerden saadece 18 Mart’ta, Salih`e bağlı birlikler 52 Yemenliyi öldürmüş, 23 Mart’ta OHAL ilan edilmişti. ETHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir