• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Sadece wifi sinyaliyle insanları duvarlardan gösteren teknoloji geliştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teknoloji yardımıyla elde edilen görüntüler detaylarıyla ürkütücü!
arXiv’de yayınlanan bir makalede araştırmacılar, Wi-Fi sinyallerinin fazını ve genliğini analiz ederek ve bunları bilgisayarla görme algoritmalarıyla işleyerek vücutların konumunu belirlemek için derin bir öğrenme yöntemi açıkladılar.
Bunu yapmak için bilim insanları, düz bir görüntüden RGB piksellerini kullanarak üç boyutlu insan figürleri oluşturmak için bir sistem olan DensePose’u kullandılar.
Ve işte böyle görünüyor:

Mahremiyet kaygısı

Araştırmacılara göre Wi-Fi sinyali, geleneksel kameralar ve LIDAR ile karşılaştırıldığında insanların konumlarını takip etmenin daha erişilebilir ve yaygın bir yolu olabilir.
Hemen hemen her evde bir yönlendirici olduğu göz önüne alındığında, böyle bir izleme sistemi yanlış ellere geçerse gerçek bir kabusa dönüşebilir. Ancak, araştırmacılar teknolojinin yalnızca olumlu yönlerini görüyorlar.

Önüne geçilmez sonuçlar doğurabilir
Ekip, “Aslında, gelişmiş ülkelerdeki çoğu hanenin evinde zaten Wi-Fi var ve bu teknoloji, yaşlı insanların sağlık durumunu izlemek veya evdeki şüpheli davranışları tespit etmek için ölçeklendirilebilir” diye yazıyor.

Kaynak: Bizsiziz

Bu haberler de ilginizi çekebilir