• DOLAR 34.151
  • EURO 38.142
  • ALTIN 2915.85
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Metro bir ay süreyle ücretsiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek. Türkiye bu projeyle metro inşası konusundaki gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya kanıtlamıştır. 

İstanbul dünyada en fazla raylı sistem yapılan şehirlerin başında geliyor. İstanbul'un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüz adım adım yerine getiriyoruz. Tüm projeler tamamlandığında da İstanbul'un raylı sistem hattını 380 kilometrenin üstüne çıkarmış olacağız.

Bugünden itibaren, İstanbul Havalimanı'nın ulaşım yükü de hafifleyecek. İstanbul Havalimanı-Kağıthane hattı günlük 800 bin yolcuya hizmet verebilecek. Yolcuların da rahat ve güvenilir bir şekilde metroya ulaşabilmesi için giriş bölümünde 20 turnike yer alıyor.

İstanbul için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul projesiyle şehrimize yeni bir soluk boğazı açarak hem Boğaz'ın yükünü hafifletecek hem de İstanbul'un marka değerini yükselteceğiz. Kanal İstanbul'u er geç ülkemize kazandırmakta kararlıyız. 1994'ten beri çalışmalarımızı engellemek isteyenleri dinlemedik.

Metro 1 ay süreyle ücretsiz

Metro hattı 1 ay süreyle ücretsiz olarak istifade edilecek. Bu devletin bütçesi sizler için, bu milli bütçe sizler için. Bizler de sizler için mücdaelemizi sürdürüyoruz. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir