• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Bakanlık Nilüfer Çayı için harekete geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ankara'da yapılan toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığındaki heyetle bir araya gelerek, Nilüfer Çayı için yapılacak çalışmaları masaya yatırdı.

 

Bakanlık teşkilatı ile Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden Nilüfer Çayı ile alakalı bilgi alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilgili kurumların iştirak edeceği bir çalışma grubu kurulması ve Nilüfer Çayı Havzası için eylem planı hazırlanması talimatını verdi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

 

Havza Genelinde Seferberlik

"Nilüfer, Bursa için özel manası olan önemli bir çay. Bütün kurumlarla müşterek bir çalışma yaparak Nilüfer'in su kalitesini artıracağız. Denetimlerin artırılması, atıksu arıtma ve katı atık tesislerinin kurulması, dere ıslahı, erozyon kontrolü çalışması ile problemler çözülür. Öncelikle bir çalışma grubu oluşturacağız. Ardından hangi kurumun, hangi çalışmayı ne zaman yapacağını kayıt altına alan bir eylem planı hazırlayacağız. Planın uygulanması ile Nilüfer'i kirlilikten kurtaracağız."

 

Eylem planının Nilüfer Çayı Havzası'nın tamamını kapsayacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, yapılacak çalışmanın mevzuat düzenlemeleri, evsel atıksu tesislerinin kurulması, sanayinin ortak arıtma yapmasını sağlayacak Islah OSB'lerin oluşturulması, katı atık arıtma tesisi kurulması, dere ıslahı, derelerde peyzaj, erozyon kontrolü ve ağaçlandırma hususlarını içereceğini açıkladı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, denetimlerin sıkılaştırılması ve yer altı suyu konusunda çalışma yapılmasının da plan kapsamında olacağını ifade etti. (Zeki Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir