• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Mil Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesinden Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğinde bulunan İsveçli sözde siyasetçiye bir tepki de Şanlıurfa Mil Diyanet-Sen'den geldi. Şube Başkanı Ömer Çapan, Kur'an'a karşı yapılan alçak saldırı, bir kez daha Batının İslam'a, Müslümanlara ve İslam'ın kutsal değerlerine olan düşmanlığını gözler önüne sermiştir.

"Devlet destekli bir eylem olduğunu göstermiştir"

Çapan, "Her fırsatta din ve inanç özgürlüğünden bahseden, sahip oldukları medya aracılığıyla kendilerini dünyaya barış elçileri olarak lanse etmeye çalışan, Avrupa'nın göbeğinde Kur'an'a karşı yapılan alçak saldırı bir kez daha Batının İslam'a, Müslümanlara ve İslam'ın kutsal değerlerine olan düşmanlıkları gözler önüne sermiştir. Ayrıca alçak saldırının İsveç devlet kurumlarının izni ve polisin gözetimi altında yapılmış olması, üstelik polisin tepki gösterenleri sakinleştirmeye ve sağduyulu davranmaya davet etmesi, saldırının sıradan, basit ve ferdi bir eylem olmadığını, devlet destekli bir eylem olduğunu göstermiştir." dedi.

"Batı, Müslümanları karşısına alarak yanlış bir taraf seçmiştir"

Ömer Çapan

Kur'an-ı hedef alan hiçbir gücün başarılı olamadığını vurgulayan Çapan, şunları söyledi:

"İsveç, NATO'ya üye olmak için bir taraftan Türkiye'nin onayını talep ederken, diğer taraftan da nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğunu bildiği ülkenin manevi değerlerine, inançlarına saldırmasını anlayabilmek çok zor. Eminim ki Türkiye, Kur'an'a karşı yapılan bu alçak saldırıya gerekli cevabı verecektir ve vermelidir. Bugün sahip oldukları ilmi ve teknolojik imkanları Kur'an'ın yetiştirdiği İslam medeniyetinden ve eserlerinden alan Batı, İslam'ı ve Müslümanları karşısına alarak, yanlış bir taraf seçmiştir. Çünkü Kur'an'ı karşısına alan hiçbir güç, saltanat ve medeniyet başarılı olamamış, girdiği savaşı kazanamamıştır. Allah'ın izniyle Kur'an her zaman galip gelmiştir.  Ayeti kerimenin ifadesi ile 'Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır." diye konuştu.

"İnsanlığa bu ihaneti yapanları kınıyorum"

Kur'an'ın hayat veren mesajının yayıldığına dikkat çeken Çapan, "Batı'nın, İslam düşmanlığı ve Kur'an'a tahammülsüzlüğü, Kur'an'ın Batı toplumunda en fazla basımı yapılan, en fazla okunan ve ilgilenilen kitap olmasındandır. Her yıl Batıda yüzbinlerce insan, Kur'an'ın ışığıyla kalbini aydınlatmakta, Kur'an'ın rehberliği ile tevhide, barışa, sevgiye giden yolu bulmaktadır. Onlar düşmanlık yaptıkça ve nefretle saldırdıkça, Kur'an'ın hayat veren mesajı daha çok yayılmaktadır. İnsanlığa barış ve huzur getirmek için gönderilen, verdiği mesajlarla geldiği çağı saadet asrına dönüştüren yüce kitabımız Kur'an'ı, savaş ve nefret aracı yapmak insanlığa en büyük ihanettir. İnsanlığa bu ihaneti yapanları kınıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir