• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
HÜDA PAR’dan gençlere ve evli hanımlara yönelik çalışma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, Cumhuriyet Meydanında bulunan Bürüngüz Camii önünde “Gelin tanış olalım” temalı stant çalışması düzenledi.

Düzenlenen çalışmada standı ziyaret eden Kayserililere HÜDA PAR tanıtılırken, “Gençlere Evlilik Fonu” ve “25 Yıl Evliye Emeklilik” projeleri de anlatıldı.

“Gençlere Evlilik Fonu”

Düzenlenen etkinlikte konuşan HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçınkaya, "HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kolları olarak partimizi tanıtmaya ve Kayseri halkımıza anlatmaya devam ediyoruz. Bugün partimizin genelde ve yerelde yaptığı çalışmaları ve genel merkezimizin üzerinde önemle durduğu gençler ve gençlikle alakalı politikalarını anlatıyoruz. HÜDA PAR olarak biz, varisi olmayıp ta vefat etmiş olan vatandaşlardan kalan mirasların devletin hazinesine değil, genç yaşta evlenecek olan üniversiteli gençler için oluşturulacak bir fona dahil edilmesini istiyoruz. Toplumuzun ıslahı ve aile yapısının korunması hususunda genç yaşta evlilikleri önemsiyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"25 yıl evliliğini sürdüren kadınlara emeklilik hakkı tanınmalı"

Anneliğin kutsal olduğunu ve gelecek nesilleri şekillendirenlerin anneler olduğunu belirten HÜDA PAR Kayseri Kadın Kolları Başkanı Selda Şavli, "HÜDA PAR olarak diyoruz ki 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı tanınmalıdır. İnşallah bu gerçekleşirse hem kadınlarımız rahat bir nefes alacak hem de boşanmaların önüne bir nebze olsun geçilecek. Biz diyoruz ki en azından bir adım olarak, kadın eğer 25 yıl evli kalmışsa, babadan anadan kalma emekli maaşı varsa, bu maaş kendisine bağlanmalıdır. Bunun için bazılarının sadece o maaşı almak için gerçekte olmasa bile kâğıt üzerinde boşandıklarını biliyoruz. Vatandaşı hileli işlemler yapmaya teşvik manasında olan bu uygulamaya da son verecektir bizim önerimiz. Dileriz dikkate alınır ve hayata geçer." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir