• DOLAR 32.69
  • EURO 35.218
  • ALTIN 2444.524
  • ...
Mardin'deki siyasi partilerden İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma olayına tepki gösteren il başkanları, Müslümanın kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i yakmaları kabul edilemez olduğunu, bir an önce gerekenlerin yapılması çağrısında bulundular.

"Müslümanların mukeddasatına saldırı kabul edilemez"

Batı, bu saldırılarla vahşini yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, "Sözde bir siyasetçi olan Rasmus Palude'nin, İsveç hükümetinden izin alarak Türkiye'nin İsveç'teki Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'i yakmasını HÜDA PAR olarak tel'in ediyor, şiddetle kınıyoruz. Şunu bilsinler ki, asıl medeniyet İslam medeniyetidir ve onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Bu sözde siyasetçi piyon olarak sahneye sürülmüş bir zavalıdır. Kendilerince yer yer Hazreti Muhammed Aleyhisselam'a, Kur'an-ı Kerim'e, Müslümanların en kutsal değerlerine hakaret etmekle Müslümanların nabzını, sabrını ölçüyorlar. Müslümanlar uyanarak kendilerine lanet okuyacak." dedi.

İslam dinin kutsal değerlerine herkesin sahip çıkması çağrısında bulunan Çevik, "Asıl medeniyet diyarı olan Mardin'den bu olayı en şiddetli bir şekilde kınıyor ve tel'in ediyoruz. Allah'ın izniyle maddi ve manevi yapılabilecek ne varsa, bütün güç ve imkanlarımızla kutsal değerlerimizi canımız pahasına koruyacağımızı buradan ilan ediyoruz. Onların bu pervasızca saldırıları Allah'ın izniyle Müslümanların uyanışına vesile olacak. Müslümanlar daha çok Kur'an-ı Kerim'e sarılacak. Kudüs'ümüzün, bütün İslami değerlerimizin, kutsallarımızın kurtuluşuna vesile olacaktır. Buradan Batıya seslenmek istiyorum. Bu sözde siyasetçiler, gerçek medeniyetinizi, gerçek yüzünüzü, niyetinizi ortaya çıkarmaktadır. Eğer sizler bunlara karşı çıkmaz ve tepki vermezseniz, sizler de bunlarla aynı suça ortaksınız ama inanıyorum ki insani değerleri taşıyanlar nasıl Hazreti İsa Aleyhisselam'a saygı gösteriyorlarsa, Hazreti Muhammed Aleyhisselam'a ve Kur'an-ı Kerim'e de saygı gösterecek, Müslümanlardan önce bu olaya el atacaklardır." ifadelerini kullandı.

"Hangi dine mensup olursa olsun her vatandaş kendi inançlarını hür bir şekilde yaşaması gerektiğine inanıyoruz"

Bu tür eylemi insan suçu olarak gördüklerini belirten AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ise şunları söyledi:

"Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, parti sözcümüz Ömer Çelik Bey, bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptılar. Tabii biz bunu bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Yani dini inançlara saygının ötesinde bir insanlık suçunun işlendiğini ve bir insanlık suçuna fırsat verildiğini biz o şekilde mülahaza ediyor ve o şekilde kabul ediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz, bunu tel'in ediyoruz, lanetliyoruz. Hangi dine mensup olursa olsun, her vatandaş kendi inançlarını hür bir şekilde yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Biz bunu söylerken de kendi inancımız gereği İslam'ın bize emrettiği şekilde dile getiriyoruz ve bunu bu şekilde kabul ediyoruz. Bırakın semavi dinlere, diğer inançlara sahip olan milletlerin de hür bir şekilde kendi inançlarını, kendi yaşam tarzlarını sürdürebilmelidir. İnsanların yaşam tarzına müdahale edilmesi, hele hele dini yaşamlarına ve özellikle inançlara saldırıların hiçbir toplum tarafından kabul edilmediğini, bu şekilde de kabul etmediğimizi buradan beyan ediyoruz." açıklamasında bulundu. 

Kılıç, "Malumunuz Mardin kültürlerin, dinlerin, dillerin bir arada yaşadıkları çok kültürlü bir şehirden bahsediyoruz. Dolaysıyla yüzyıllardır inançlarıyla birlikte, hoşgörü içerisinde ilişkilerimizi sürdürmekteyiz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Dolayısıyla Mardin AK Parti olarak, buradan haykırıyoruz; İsveç hükümetini ve o protestoya katılacak kişileri şimdiden uyarıyoruz. Bu eylem ve hareketi bir kez daha kınadığımızı belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

"Kur'an-ı Kerim, bütün İslam aleminin davasıdır, kutsal kitabıdır"

Yeniden Refah Parti İl Başkanı Abdulhalim Çiftçi ise, "İsveç'te kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'i yakmaları bizi derinden üzüyor. Yani bu kabul edilecek bir şey değil. Bütün Müslüman alemine büyük bir hakarettir. Öncelikle bunu en ağır şekilde kınıyoruz. Bunu büyük makamlara bildirmemiz gerekir. Devletimiz inşallah bunun hakkından gelecektir. Kitabımıza, dinimize hakaret edilmesini kabullenirsek, olmaz. Kesinlikle biz bunu tel'in ediyoruz. Kur'an-ı Kerim, bütün İslam aleminin davasıdır, kutsal kitabıdır. Allah'ın bir emri ve gönderdiği en son kitaptır. Kur'an-ı Kerim için kendi canımızı feda etmeliyiz. Çünkü biz dinimiz için, şerefimiz için yaşıyoruz. Bu eylemi en ağır şekilde reddediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir