• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kur’an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğünden Kitlesel Basın Açıklamasına Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stockholm kentinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması küstahlığına İsveç devlet yetkililerinin izin vermesine tepki gösteren Kur’an Nesli Platformu Marmara Koordinatörü Mevlit Akkılıç, başta Müslüman devletler olmak üzere tüm Müslümanların bu alçaklığa karşı tavrını en net şekilde ortaya koyması gerektiğini belirtti.


Açıklamasının devamında Kur’an’a karşı yapılacak her tür küstahlığın karşısında olacaklarını ifade eden Akkılıç: İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Rasmus Paludan adındaki İslam düşmanı sözde siyasetçinin, Kur'an yakma eylemine İsveç makamları tarafından izin verilmesini büyük bir nefretle lanetliyoruz. Kur’an Nesli Platformu olarak görevimiz Kur’an’ın istemiş olduğu Müslüman nesli oluşturmak ile birlikte hayat rehberimiz olan Kur’an’ı Kerim’e karşı yapılacak her tür küstahlığa en sert şekilde karşı durmak ve Kur’an’ı müdafaa etmektir. İslami tebliği dahi ifade özgürlüğü kapsamına almayan Avrupa ülkeleri ifade özgürlüğü adı altında kutsallarımıza her türlü hakareti yapmaktadırlar. Danimarka ve Fransa gibi ülkelerde daha önce sahnelenen bu provokasyon şimdi de İsveç’te sergilenmektedir. Bu alçakça girişime Müslüman halklar olarak karşı çıkıp tepkimizi ortaya koymamız gerekir. Ancak bu tepki halklar nezdinde tek kalmamalı İsveç’e siyasi ve bürokratik her tür somut tepki verilmelidir.” dedi.

Platform olarak bu küstahlığa meydanlardan en güçlü tepkiyi vereceklerini ifade eden Akkılıç: “Kur’an Nesli Platformu olarak pazar günü başta Batman ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde Kur’an’a Sahip çıkma adına miting ve basın açıklamaları yapacağız. Marmara Koordinatörlüğü olarak 22 Ocak Pazar günü saat 14:30’da İsveç Konsolosluğu yanında bir kitlesel basın açıklaması düzenleyeceğiz. Bu noktada; kalbinde iman olan hiçbir mü'minin bu hakarete sessiz kalmaması gerektiğine inanıyor ve bu alçakça eyleme karşı çocuğuyla yaşlısıyla, kadını erkeğiyle tüm Müslümanları platformumuzun yapacağı Kur’an’a sahip çıkma etkinliklerine katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir