• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
BM ile Afganistan'ının yetkilileri görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın başkenti Kabil'e gelen BM heyeti, Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Başbakan Yardımcısı Vekili Abdul Selam Hanefi, eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Afganistan'daki Tacik toplumunun önemli isimlerinden Afgan siyasetçi ve eski Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ve Kandahar'da vilayet yetkilileri ile görüştü.

Afganistan İslam Emirliği yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, Afgan kızları ve kadınlarının eğitim alması ile yerel ve yabancı sivil toplum kuruluşlarında (STK) çalışmalarına yönelik getirilen geçici kısıtlamaların kaldırılmasını isteyen Mohammed, Afgan kadınlarının STK'larda çalışmasının insani yardımı, muhtaç ailelere ulaştırma adına önemli olduğunu vurguladı.

Yönetimlerinin uluslararası alanda resmen tanınması için BM'nin işbirliği yapmasını isteyen Afganistan İslam Emirliği yetkilileri ise insani yardımın siyasi konularla ilişkilendirilmemesini ve devam ettirilmesini talep etti.

"Heyet endişelerini paylaştı"

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahid konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, "Heyet, endişelerini paylaştı ve karşılaştığımız problemleri dinledi. Bu problemleri beraber aşabileceğimizi temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir