• DOLAR 32.43
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2384.206
  • ...
Bakan Kirişci: Tarım ülkemizin yıldızlarından biri olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Kirişci, Almanya ziyareti kapsamında Moldova Tarım ve Gıda Sanayi Bakanı Vladimir Bolea ve heyetiyle bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi kapsamında istişarelerde bulundu.

Daha sonra Gürcistan Tarım Bakanı Otar Shamugia ve beraberindeki heyetiyle görüşen Bakan Kirişci ayrıca, "Türkiye Yüzyılı" konulu programa katıldı.

Bakan Kirişci, Türkiye Yüzyılı konulu programda yaptığı konuşmada, ekonomisiyle, her alandaki teknolojik yatırımlarıyla, diplomatik gücüyle, tarımı ve sanayisiyle bölgesinde ve dünyada sürekli gelişen, büyüyen bir Türkiye olduğuna dikkati çekerek, "Bütün bu gelişmeler, Türkiye yüzyılının kilometre taşlarıdır." dedi.

Bu süreçte Türkiye'nin gıda güvenliği ve iktisadi bağımsızlığı açısından tarımda güçlü olmasının önemini vurgulayan Kirişci, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak uyguladığımız politikalarla tarım sektörünü güçlendirmeye devam ediyoruz. Son 20 yılda toplam bitkisel üretimimizi yüzde 30 artırdık. 2022 yılı itibarıyla 128,6 milyon tonla bitkisel üretimde rekor kıracağız. Tarımsal gayri safi milli hasılamızı 25 milyar dolardan, yüzde 78,1 artışla, 2021 yılında 44,7 milyar dolara çıkardık. Tarımsal hasılada Avrupa birincisi, dünyada ise 10'uncu sıradayız. Tarımdaki net ihracatçı konumumuzu giderek daha güçlendiriyoruz. İstatistikler resmileştiğinde tarım sektörümüz, 2022 yılını 30 milyar dolar ihracatla tamamlamış olacak. Tarım, inanıyorum ki ülkemizin, önümüzdeki süreçte parlayan yıldızlarından biri olacaktır."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir