• DOLAR 32.556
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2440.691
  • ...
Engellilere 'Türkiye Kart' uygulaması geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaismailoğlu, 22 Ocak Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda engelli vatandaşlar ile bir araya gelerek "Erişilebilirlik" deneyimini gerçekleştirdi.

Engelli vatandaşlarla metro asansörünü kullanan, giriş ve çıkışlardaki engelli erişimlerini deneyimleyen Karaismailoğlu, daha sonra Kağıthane Metro İstasyonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak, hayata katılımlarını teşvik etmek için çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Farklı ihtiyaçlara sahip tüm vatandaşların, kendilerine uygun tasarlanmış hizmetlere ve erişilebilirlik olanaklarına sahip olması için çalıştıklarını ifade eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Örneğin, engelli vatandaşlarımızın seyahatlerinin planlanmasından bilet alımına, gar ve istasyonlara ulaşımından araçlara binip, rahat ve konforlu seyahat etmelerine ve seyahat sonunda evlerine rahatça dönmelerine yönelik Turuncu Masa Hizmet Noktası uygulamalarını hızlı tren garlarında başlattık. 2022 yılında diğer ulaşım türlerinde de yaygınlaştırdık, herkes için erişilebilir bir ulaşım sistemi oluşturulmasını amaçladık. Hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın farklı şehirlerdeki toplu ulaşım araçlarından tek kartla faydalanmasına olanak sağlayan Türkiye Kart uygulamasını da hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir