• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
"Tel Abyad bölgesindeki konut yapımını Katar karşılayacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar ziyareti hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Şanlıurfa Valisi Ayhan, ekonomi, tarım ve turizm olmak üzere birçok konuda görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Vali Ayhan, gerçekleştirilen ziyaretlerin devam edeceğini belirterek en somut gelişmenin tarımsal altyapıya yönelik olduğunu ifade etti.

Tarımsal altyapıya yönelik sunumlar yaptıklarını ifade eden Vali Ayhan, sınır ötesindeki tarımsal arazilerin daha verimli kullanılması ve sulama kanallarının iyileştirilmesi projelerinin görüşüldüğünü dile getirdi.

Tel Abyad bölgesinde yeni konut yapımlarının Katar ülkesi karşılayacağını söyledi.

"Görüşmelerimiz devam edecek"

Katar programı hakkında açıklama yapan Vali Ayhan, "Katar'daki programımızın gerek sosyal, gerek ekonomik, gerekse de mülteciler konusuyla alakalı çok boyutlu bir tarafı var. Çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. Üç günlük bir programdı ve ben iki gününe katılabildim. Özellikle Suriyeli vatandaşlarımızın ve Urfa merkezde özellikle Eyyübiye bölgesindeki eğitim alt yapılarının iyileştirilmesi ve yeni eğitim binalarının yapılması konusunda güçlü bir proje vardı. O proje üzerine istişareler yapıldı. Süreç olumlu olarak yürümektedir. Bununla birlikte Katar'daki güçlü yatırımcı kuruluşların Urfa'mıza gerek turizm anlamında olsun gerek diğer sanayi alanları yatırımları alanlarında da güzel sunumlar yaptık. Onlar da tekrardan buraya gelecekler. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Bunlar ilk tohumdu ama güzel tohum atıldığını söyleyebilirim. Tarım altyapısına yönelik bazı sunumlarımız oldu. Tarımsal altyapıya yönelik sulama ve benzeri alanlarda da güzel çalışmalar oldu. En somut gelişmenin tarımsal altyapıya yönelik olduğunu söyleyebilirim. Sınır ötesindeki tarımsal arazilerin daha etkin ve verimli kullanılması açısından da sulama kanallarının iyileştirilmesi projeleri vardı. Bununla ilgili de olumlu bir süreç yürütüldüğünü de söyleyebilirim." dedi.

"Gittiğimize değdiğini söyleyebileceğimiz bir durum oldu"

Tel Abyad bölgesine yeni konut konusunda süreç değerlendirmesi yaptıklarını belirten Vali Ayhan, "Tel Abyad bölgesinde yeni konut yapımları konusundaki süreç ile ilgili değerlendirmesi yapıldı. Yeni konut yapımlarını Katar ülkesi karşılayacak. Urfa'mızdan veya farklı bölgelerden Tel Abyad ve Rasulayn bölgesinde yeni yapılan yerleşim yerlerine daha güvenli ve gönüllü gidişlerin sağlanması konusunda da böyle bir çalışma oldu. Gittiğimize değdiğini söyleyebileceğimiz bir durum oldu. Hiçbir şey boş değildir, emek vardır. Uzun bir yolculuk oldu ama değdiğini söyleyebilirim. Yakında bunun meyvelerini alacağız. Özellikle sanayi anlamında güçlü yatırımcı fon kuruluşlarıyla görüşmelerimizde Urfa'nın bir cazibe merkezi olduğunu, tarımsal potansiyeli yüksek ve sanayisinin güçlü olduğunu özellikle enerji yatırımlarında da bakir bölge olduğunu bununla ilgili büyük gruplarla görüşmelerimiz devam ediyor. Onlar da yakın zamanda buraya gelerek bu çalışmaları daha da neticelendirmiş olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir