• DOLAR 32.692
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2448.131
  • ...
Çin ve İran Dışişleri Bakanları telefonla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Qin, Çin'in her zaman Çin-İran ilişkilerine stratejik ve uzun vadeli bir perspektiften baktığını ve iki ülke liderlerinin vardığı önemli fikir birliğini iyi bir şekilde uygulamak ve iki ülkenin kapsamlı işbirliği planını ilerletmek için İran'la yakın çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Çin-İran kapsamlı stratejik ortaklığında sağlam ilerleme için yaşanıyor. Çin, ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumada İran'ı desteklediğini ve diğer ülkelerin iç işlerine karışmama ilkesi gibi uluslararası ilişkileri düzenleyen temel normları desteklemek, gelişmekte olan ülkelerin ortak çıkarlarını korumak ve İran'ın güvenliğini sağlamak için İran'la birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang uluslararası adalet istiyoruz diye ekledi.

'İRAN İLE ÇİN BİRBİRİNİ SAĞLAM BİR ŞEKİLDE DESTEKLEYECEK'

Amir-Abdollahian, ikili ilişkilerin gelişimini teşvik etmek için çaba sarf etmek üzere Qin ile yakın işbirliğini geliştirmeye ve sürdürmeye istekli olduğunu ifade etti.

Amir-Abdollahian, ''İran, iki ülke arasındaki kapsamlı işbirliği planını uygulamak için Çin ile birlikte çalışacak ve temel çıkarların yanı sıra toprak ve egemenlik bütünlüğü ile ilgili konularda birbirini sağlam bir şekilde desteklemeye devam edecek” dedi.

İran, Çin'in insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir toplum inşa etmede daha büyük bir rol oynamasını desteklediğini ve bu çerçevede işbirliğini güçlendirmeye istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

İRAN'IN NÜKLEER SORUNU HAKKINDA KONUŞULDU

İki taraf, İran'ın nükleer sorunu hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Amir-Abdollahian, Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın yeniden canlandırılması konulu müzakerelerdeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi ve yapıcı rolü için Çin'e teşekkür etti.

Çin'in İran'ın samimiyetini ve esnekliğini takdir ettiğini, İran'ı meşru ve yasal hak ve çıkarlarını koruması konusunda desteklediğini ve diğer tarafları diyalog ve müzakereye bağlı kalmaya çağırdığını söyleyen Qin, Çin'in kendi rolünü oynamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir