• DOLAR 32.652
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2440.099
  • ...
Dünyanın ilk robot avukatı tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın ilk robot avukatı hayranlık uyandırıyor. Browder, videoda yeni CHATGPT sohbet robotunun Combast Chat ile konuştuğu görüntüleri paylaştı. Konuşma, DoNotPay’in mühendislerine yılda 120 dolarlık internet faturası sağlamak için müzakere edilen, türünün ilk faturası ile ilgiliydi.

Şirket, bu hizmetin yakında halka sunulacağını açıkladı. Sistem, internet üzerinden sohbet ve e-posta ile çalışacak. Açıklamada, yapay zekanın henüz tamamlanmadığı ve lansmanı öncesine iyileştirmelerden geçeceği kaydedildi.

New18’in haberine göre sosyal medya kullanıcıları robotun videosunu hayranlıkla izlerken kaydın sonunda teşekküre yanıt almaya çalışan yapa zeka sistemine de olumlu tepki verdiler.

Yeni robot tarafından desteklenen diğer dava konularına da değinen şirket bunlar arasında kredi kartı sorunları, havayolu şikayetleri ve Amazon ürün iadeleri olduğunu bildirdi.

Browder sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu, Comcast'in bir mahkemede tamamen yapay zeka sistemi tarafından müzakere edilecek ilk faturası” dedi. DoNotPay’in ChatGPT robotunun mühendisler için internet faturalarında 120 dolar tasarruf ederek Combast chat ile konuştuğunu kaydetti.

DoNotPay, söz konusu yapay zeka sisteminin şirketlerle savaşmaya, bürokrasinin üstesinden gelmeye ve sadece bir düğmeye basarak herkesi dava etmeye yardımcı olacağını aktardı.

Robot uygulama park cezası, banka ücreti itirazları ve haksız yere faturalandırma yapanları dava etmekte karşılaşılan sorunlar gibi meseleleri çözüyor. Amaç ise yasal bilgileri herkesin kullanımına sunmak.

Şarkul Avsat

Bu haberler de ilginizi çekebilir