• DOLAR 32.362
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2393.045
  • ...
"Sömestr tatilinde çocuklarımızı fazla yormamalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da 1556 okulda 516 bin 775 öğrenci büyük bir heyecanla karne aldı.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, çocukların karne notlarına karşılık verilecek tepki ne olmalı? Bilsem Sınavı'na başvurulmalı mı? Konularında İLKHA muhabirine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Alınan karne ve notların sadece öğrencinin değil anne-babaların da notu olduğuna vurgu yapan Çelik, yarıyıl tatilinin fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yürütmekte olsam da, ben de bir veliyim. Çocuğun karnesi ne olursa olsun, çocuğu iyi veya kötü değerlendirmemeli. Tabi ki notlar iyi olursa ve açıklama kısmına güzel şeyler yazılırsa, öğrenci de veli de mutlu olur. Fakat iyi şeyler yazılmamışsa da dünyanın sonu değildir. Öğrencilerimiz bir sonraki dönem için kendilerini yenileyip, daha iyi hazırlanacaklarını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu ve robotik bir yapıya sahip olmadıklarını vurgulayan Çelik, yarıyıl tatilinin fırsata çevrilerek, anne babaların çocuklarıyla daha fazla ve kaliteli zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

"1'inci sınıflar okumayı unutmaya çok müsaittir"

'Çocukların çalışacağı, televizyon izleyecekleri, kitap okuyacakları bir vakit olmalı' diyen Çelik, "Öncelikle öğrencilerimizin bir programı olmalı. Sömestr tatilinde çocuklarımızı fazla yormamalıyız. Özellikle 1'inci sınıflar okumayı unutmaya çok müsaittir. Okumaya geçen öğrencilerimizin, okumayı unutmaması için günlük bir veya iki saat kitap okuma sağlanabilir. Fakat onun dışında çocuklarınıza dinlenmeleri için bir fırsat veriniz. Uzun zamandır öğrencisiyle vakit geçiremeyen velilerimiz, bu 15 günlük tatilde öğrencilerimize, çocuklarımıza zaman ayırsınlar." ifadelerini kullandı.

"Özel bir yetenek görüldüyse, mutlaka BİLSEM Sınavına başvurulsun"

Özel yetenekli öğrencilerin BİLSEM Sınavı'na girmeleri çağrısı yapan Çelik, "BİLSEM, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri tarafından oluşturulan bir kurumdur. BİLSEM'de 'özel' diye tabir ettiğimiz öğrencilerimiz, genel yetenek, müzik ve resim konularında yetenekli olan özel yetenekli çocuklarımız, eğitim ve öğretimden yararlanmakta. Öğrencide özel bir yetenek görüldüyse mutlaka BİLSEM Sınavları için başvuruda bulunsunlar çünkü bu yetenekleri BİLSEM ile birleştiğinde, çocuklarımız geleceğe daha iyi adımlarla ilerlemeye devam edeceklerdir." diye konuştu.

İlk kez uygulamaya konulan ve yarı tatilde hayata geçiren Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) kurslarının öğrenciler tarafından değerlendirilmesini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Katılmak isteyenler için ortaokullarımızda, liselerimizde DYK devam ediyor. İnşallah, ikinci dönemde de öğrencilerimizle tekrar birlikte olacağız. Öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir