• DOLAR 32.268
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2401.768
  • ...
"Tallinn Taahhüdü" ile desteklerini açıkladılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Estonya'nın Tapa Askeri Üssü'nde bir araya gelen yetkililer, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesini "kahramanca direniş" olarak nitelendirdi.

Estonya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sivil nüfusa ve altyapıya yönelik kasıtlı saldırılar da dahil olmak üzere savaş suçu teşkil edebilecek Rus saldırılarını kınıyoruz. Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü ihlal etmeye devam etmesini ve Ukrayna topraklarını ilhak ettiği yönündeki yasa dışı iddialarını reddediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın askeri olarak desteklenmesi gerektiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ukrayna savunmasına ana muharebe tankları, ağır toplar, hava savunma, mühimmat ve piyade savaş araçları dahil olmak üzere benzeri görülmemiş bir dizi bağışın ulaştırılmasını toplu olarak takip etmeyi taahhüt ediyoruz. Ukrayna'ya yapılan bu önemli yardım, kendi ulusal stoklarımızdan ve durumun ciddiyetinin karşılıklı anlayışını ve Ukrayna'ya desteği acilen artırma ve hızlandırma taahhüdümüzü gösteren kaynaklarımızdan gelmektedir. Bu 'Tallinn Taahhüdünü' yerine getirdikten sonra, 20 Ocak'ta Ramstein'da Ukrayna Savunma Grubu toplantısına gideceğiz ve diğer müttefikleri aynı şeyi yapmaya ve Ukrayna'nın zaferini garantilemek için mümkün olan en kısa sürede destek paketlerine katkıda bulunmaya davet edeceğiz.

Böylece Estonya, Polonya, Litvanya, Letonya, Birleşik Krallık, Almanya, Danimarka, Çekya, Slovakya, Hollanda ve İspanya'nın savunma yetkilileri, Estonya'da bir araya gelerek Ukrayna'ya desteklerini açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir