• DOLAR 32.429
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2383.607
  • ...
SON DAKİKA
Midyat RAM Müdürü Aygün’den öğrencilere önemli yarıyıl tatili tavsiyeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat ilçesinde 30 bin öğrenci cuma günü yarıyıl tatiline girecek.

"Midyat RAM’dan Tatil Tavsiyeleri" başlığıyla yazılı açıklamada bulunan Midyat Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ahmet Aygün öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Aygün, "Büyük bir heyecanla başlayıp, kimi zaman yorulduğunuz, üzüldüğünüz, vazgeçme noktasına gelip tekrar toparlandığınız, kimi zaman düştüğünüz, umudunuzu yitirdiğiniz, kimi zaman da netlerinizin yükseldiği dolayısıyla sevindiğiniz mutlu olduğunuz bir dönemi geride bıraktık. Önümüzde 21 Ocak'ta başlayıp 5 Şubat’ta sona erecek 16 günlük yarıyıl tatili bizleri bekliyor. İsmi tatil olsa da çalışan, sınavlara hazırlanan öğrenciler için büyük bir fırsat anlamına geliyor. Konu eksiği olanlar için eksiklerini tamamlama, konu eksiği olmayanlar için bol bol soru pratiği yapma ve bir adım daha ileri gitmek için çok iyi bir fırsattır." ifadelerini kullandı.

"Programlı olursanız çok verimli bir yarıyıl tatili geçirebilirsiniz"

Aygün, "Dönem boyunca girdiğiniz tüm deneme sonuçlarını ders bazında karşılaştırarak net ortalamalarınızı çıkarın ve ortalamaları düşük olan dersleri belirleyin. Diğer derslerinizi de ihmal etmeden düşük olan derslerin yoğunlukta olduğu bir çalışma programı hazırlayın. Erken saatlerde uyanıyorsanız günün erken saatlerine programınıza paragraf ve problem çözmeyi ekleyin." dedi.

"Spor aktivitelerini ihmal etmeyin"

Programlarında bedensel olarak dinlenmeyi sağlayacak aktivitelere yer verilmesi tavsiyesinde bulunan Aygün, "Evde uygulayabileceğiniz hafif, açma germe egzersizleri, basit yoga hareketleri, arkadaşlarla önce sağlık ve güvenlik olmak şartıyla spor aktiviteleri, eğer yaşadığınız yer buna müsaitse açık hava ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz." diye belirtti.

"Zihninizi dinlendirmek için kitap, en iyi aktivitedir"

Bir dönem boyunca hissedilmeyen zihin yorgunluğunu gidermek ve dinlendirmek için bazı önerilerde bulunan Aygün son olarak şunları kaydetti:

"Kesinlikle tavsiye edeceğimiz ilk aktivite kitap okumak olacaktır. Kitap okumak hem zihninizin hem de bedeninizin dinlenmesini sağlayacak en basit ve en ucuz yoldur, diyebiliriz. Ek olarak son zamanlarda soruların okuma ve anlamaya dayalı uzun metin ve görsel okumalar şeklinde geldiğini düşünürsek kitap okumanın önce Türkçe dersine, dolaylı olarak da diğer derslere yansıyacağını bilmeniz gerekiyor. Şiddet ve yoğun bilim kurgu unsuru içermeyen sinema filmleri veya belgesel izleyebilirsiniz. Kendi okulunuzda veya bildiğiniz bir kurumun yarıyıl kamplarına katılın, yoksa kendiniz kamp yapın. Kamp çalışmaları boyunca yine son zamanların popüler deyimiyle teknoloji detoksu yapın, teknoloji kullanımını tamamen kesin, sınırlayın veya teknoloji temasını en aza indirin. Kamp çalışmaları boyunca öncelikle kendinize sonra da herkese karşı dürüst olun ve ne kendinizi ne de başkalarını kandırın." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir