• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Milli ve manevi değerlere sahip çıkılması için seçmeli dersler mutlaka tercih edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zorunlu olan derslerin yanında manevi eğitim veren ve seçilmesi öğrencilerin tercihine bırakılan Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin tercih edilme süreci 30 Ocak'ta sona eriyor.

 

"Gençleri mutlaka milli ve manevi değerlerimizle donatmalıyız"

Seçmeli derslerin önemi hakkında İLKHA muhabirine konuşan Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mükremin Köse, "Her sene bu dönem ülkemizde seçmeli derslerle ilgili bir yaygara kopartılıyor. Eğitim Bir-Sen olarak 18'inci Eğitim Şurası'nda da Kur'an-ı Kerim'in, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarımızda ders olarak okutulmasını ilk defa biz gündeme taşımıştık. Burası yüzde 99'u İslam dinine ve İslami hassasiyetlere göre yaşayan bir ülke. Bu anlamda dünyanın, gençliğin içerisinde bulunduğu durumu görüyoruz. Gençlik adeta elimizden kayıp gidiyor. Gençleri mutlaka milli ve manevi değerlerimizle donatmamız gerekir. Bu bağlamda da seçmeli dersler çok ciddi anlamda önem arz ediyor. Çocuk değerleriyle, diniyle, peygamberiyle ve kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim ile bağlarını koparmamalı. Özellikle Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesini istiyor ve destekliyoruz." dedi.

"Seçmeli derslerden ciddi rahatsızlık duyan kesimler var"

Her zaman olduğu gibi bu süreçte de çatlak seslerin çıktığını söyleyen Köse, "Bunları bu ülkenin değerlerinden uzak, insanların dertlerinden uzak, bu milleti anlayamayacak ufukta olan insanlar olarak görüyoruz. En son Eğitim-İş Sendikası başkanının yaptığı açıklama var. Camilerde Cuma hutbesinde söz konusu seçmeli derslerin seçilmesinin teşvik edilmesine tepki göstermiş. Bir kere ne oluyor? Burası neresi? Burası Müslüman bir ülke ve bunun da gayet normal bir durum olduğunu bilmek gerekir. Bir Müslümanın bunları seçmesi gayet doğal. Buradaki tepki nedir acaba! Bu ve buna benzer yapılar bu ülkenin değerleriyle ilgili olarak her zaman bir tepki ortaya koymuşlar. Burası Müslüman bir ülke ve bizim için en önemli olan unsurlardan birisi de milli ve manevi değerlerimiz ölçüsünde bu değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmaktır. Bu anlamda da mücadelemizi devam ettireceğiz. Kökü dışarıda olan ve bu ülkeye her zaman yabancı olan, kim tarafından beslendiği belli olmayan zihniyete de asla bu ülkede pabuç bırakmayacağız." diye konuştu.

"İnsanlığın içerisinde bulunduğu buhrandan ancak özümüze dönerek kurtulabiliriz"

Seçmeli derslerin tercih edilmesi adına öğrenci ve ailelere seslenen Köse, "Buradan tüm ailelere sesleniyorum! Buhranın yaşandığı bu dönemde çocuklarımızın milli ve manevi değerler ölçüsünde yetişmesine katkı sağlayacak tercihlerde bulunmasını öneriyorum. Çünkü insanlığın içerisinde bulunduğu buhrandan ancak özümüze dönerek kurtulabiliriz. Yoksa batının, emperyalizmin, kapitalizmin bize sunduğu hayat düzeni üzerinden geleceğimizi yok etme anlamında da bir çaba olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda da en önemli sorumluluğumuz değerlerimize sahip çıkacak bir çalışma yapmaktır. Daha güçlü bir şekilde değerlerimizi yaşatmak, kimliğimize sahip çıkma anlamında mücadelemizi devam ettirmeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir