• DOLAR 32.336
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2388.226
  • ...
2022 Avrupa LNG ithalatı ne durumda?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırma kuruluşu Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü'nün (IEEFA) Avrupa Analisti Ana Maria Jaller-Makarewicz,LNG ithalatındaki artışın tek sebebinin Rus gazının Avrupa'ya akışının durması olmadığını, yüksek sıcaklıkların da bunda etkili olduğunu ifade etti.

Yağış olmaması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde hidroelektrik üretiminin azaldığına dikkati çeken Jaller-Makarewicz, benzer sebepler nedeniyle LNG ithalatının arttığını kaydetti.

Jaller-Makarewicz, geçen yıl Avrupa genelinde gazdan elektrik üretiminin de arttığına işaret ederek, "Avrupa'nın LNG ithalatı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 60 yükseldi. Bu yıl ithal edilen LNG miktarı büyük ölçüde hava durumuna, fiyata, hükümet politikalarına, gaz tüketimini azaltmak için uygulanan mekanizmalara ve yenilenebilir enerji üretimine bağlı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl Avrupa'da doğal gaz tüketiminin arttığına da değinen Jaller-Makarewicz, bunda enerji verimliliğinin, yenilenebilir enerjiden elektrik üretimindeki artışın etkili olduğunu ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir