• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İsveç: Zamanı geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü mutabakattaki taahhütleri yerine getirdiğini belirterek, "Türkiye'nin NATO üyeliğimizi onaylama zamanı gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise  NATO'nun kendi içerisinde kuralları olduğunu ve ülkelerin bunlara uymadığı sürece birliğe üye olamayacağını kaydetti.

Marin, "Umarım, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci olabildiğince hızlı ilerler." değerlendirmesinde bulundu.

Marin, NATO'ya üyelikleri konusunda Türkiye'nin güvenlik endişeleri gibi herhangi bir engel olup olmadığıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Finlandiya ile ilgili çok büyük bir sorun yok, belki İsveç ile ilgili olabilir. Bizim perspektifimize göre, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olması çok önemli çünkü biz aynı güvenlik ortamını paylaşıyoruz. Biz üyelik açısından iki ülkenin onayını bekliyoruz. Bunlardan birisi, parlamento dönemleri başlar başlamaz onaylayacak olan Macaristan. Diğer bir ülke ise Türkiye. NATO zirvesinde atacağımız adımları tartıştık, kararlaştırdık ve o adımları attık. Şimdi Türkiye'nin onaylamasını bekliyoruz."

Marin, NATO'ya üyelik süreçlerinin daha hızlı olması gerektiğini, iki ülkenin buna tamamen hazırlandığını ve tüm gereksinimleri karşıladığını sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir