• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
7 saat direndi ama işyerini kurtaramadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Milli Emlak Müdürlüğü`ne ait arsa üzerindeki tesis, yol çalışması nedeniyle yıkılmak istendi. 16 yıldır burayı işleten 62 yaşındaki Ahmet Ali Saygun, zabıta ekiplerini işyerinin önünde görünce çatıya çıkarak yıkıma engel olmaya çalıştı.
Polis müzakerecilerle de anlaşamayan ve direnen işletme sahibi Ahmet Ali Saygun, "Büyükşehir Belediye Başkanı buraya gelecek. Burada kimseye zarar vermeyeceğim. Sadece kendimi öldüreceğim. Beni buradan sağ hiç kimse indiremez. Benim burada 49 yıllık kiracı olacağıma dair sözleşmem var. Ben buraya 40 yıllık emeğimi vermişim. Beni burada sağ çıkaramazsınız" dedi.

POLİS 7 SAAT 45 DAKİKA UĞRAŞTI AMA İKNA EDEMEDİ
Müzakereci polisler işyerinin üzerine çıkan Ahmet Ali Saygun`u saatlerce ikna etmeye çalıştılar fakat başaramadılar. Daha sonra olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Reşat da ikna edemeyince İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli geldi. Emniyet Müdürü Türkmenli, Ahmet Ali Saygun`un avukatı Feridun İşman`la görüştü. Görüşmeden bir sonuç çıkmayınca tahliye işlemi başladı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında ilk önce restorandaki kişiler dışarı çıkarıldı. Daha sonra güvenlik güçleri çatıya çıkarak işletme sahibi Ahmet Ali Saygun`u aşağıya indirmek istedi. Aşağıya inmeyen Saygun, elinde bulundurduğu benzini üzerine döktü ve bayrak direğine astığı ipi boynuna geçirdi. Bunun üzerine hazırda bulunan itfaiye ekipleri de Saygun`un üzerine su sıkarak kendisini yakmasını engellemeye çalıştı.

Daha sonra güvenlik güçleri tarafından çatıda sıkıştırılan Saygun, sinir krizleri geçirdi ve olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri Saygun`a hemen müdahale etti. Dilaltı hapı verilerek kendisine getirilen Saygun, çatıdan indirildi ve kepçeler restoranı yıkmaya başladı. Hastaneye gitmeyi kabul etmeyen Saygun, Denizevleri Polis Merkezi`ne götürülerek ifadesi alındı. Büyükşehir Belediyesi`ne ait iş makineleri de "Dilan Balık Restaurantı" yıkmaya başladı.
Saygun`un yapılan üst aramasında bomba şekli verilmiş koli bandına sarılı bez bundu.

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir