• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yöresel lezzetler Şanlıurfa’da görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farklı illerden gelen birçok firmanın katılımı ile açılışı yapılan gıda fuarı büyük ilgi gördü.

Karaköprü 11 Nisan Fuar Merkezinin ev sahipliğini yaptığı fuarda yöresel ürünler, hediyelik eşyalar ve el sanatları ürünleri satışa sunuldu.

10 gün sürecek fuarın, 22 Ocak tarihine kadar 10.00 ile 22.00 saatlerine kadar açık kalacağı belirtildi.

Ziyaretçi akınına uğrayan fuarda stant açan firmalar, fuar sayesinde uluslararası alanda müşteri edinme ve işlerini geliştirme fırsatı elde etti.

"Zeytinyağı sağlık açısından son derece faydalı bir üründür"

Hasan Başkan

Zeytinyağının önemine değinen Hasan Başkan, "Yaklaşık 4,5 yıldır Şanlıurfa'ya geliyoruz. Bazı ürünleri fason yaptırıyoruz. Ürünlerimizi toptan ve perakende olarak satıyoruz. Zeytinyağı bizim kendi ürünümüz. Soğuk sıkım, sıcak sıkım ve pirina olanı var fakat biz pirinayı kullanmıyoruz. Pirina koku yapıyor diye bu yüzden tercih edilmiyor. Ürünler kendi bahçelerimizin ürünüdür. Zeytinyağı sağlık açısından son derece faydalı bir üründür. Bir kaşığı bir muza eş değer protein barındırıyor. Yaşlanmayı önler, kabızlık için ve çocukların sağlığı için çok faydalıdır. 3,5 ay önce biz yine Şanlıurfa'ya gelmiştik. Senede 3,4 defa fuar açılıyor. Sağ olsun Şanlıurfa halkı bizi seviyor bizde onları seviyoruz." dedi.

"Oksijen kaliteli olunca solunumu rahatlatıyor"

Ali Korkmaz

Kaya tuzu ile lamba ürettiklerin söyleyen Ali Korkmaz, "Kaya tuzunu kalp, şeker ve tansiyon hastaları da tüketebilir. Mağaradan işlem görmemiş saf bir halde çıkıyor. Değirmende kırıp öğütüyoruz. Kaya tuzundan yapılan lambalarımız var. Bu lambalar astım, bronşit, nefes darlığı, baş ağrısı, öksürük ve radyasyon önleyicidir. Bunun sebebi ise tuzdaki iyonların harekete geçmesi ile oksijeni yüzde 300 kaliteli hale getiriyor. Oksijen kaliteli olunca solunumu rahatlatıyor. Tüm solunum hastalıklarına çok iyi geliyor. Faydasını gören çok oldu. Tuz sabunları var. Bu sabunlar sedef, egzama, sivilce, kaşıntı ve terlemeye çok iyi geliyor; ayrıca ayak bakım tuzları da var. Şanlıurfa'ya her sene geliyoruz. Katılım güzel, her geldiğimizde ürünlerimizi bitiriyoruz." diye konuştu.

"Mermerin üzerinde soğutma işlemi yapıyoruz"

Pişmaniyenin yapım aşamalarından bahseden Ufuk Usta da "Kristal şekeri 160-170 derecede kaynatıp mermerin üzerine döküyoruz. Mermerin üzerinde soğutma işlemi yapıyoruz. Soğutma işlemi şeker kristal halini alana kadar devam ediyor. Kristal halini alan şekeri belli bir sıcaklıkta tepsimizin üzerine alıp kendi yaptığımız hamur ile beraber karıştırıyoruz. Halka halindeki şekeri gerdirme işlemi ile tel haline getirene kadar çekiyoruz ve son halini alıyor. Tel tel oluyor. Geçen sene ilk defa gelmiştim, güzel geçti." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir