• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhsan Süreyya Sırma: Müslüman gençler futbola ayırdıkları vakti kitaba ayırmıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medyayla ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Sırma, sosyal medya denen bulaşıcı hastalık olduğu müddetçe kitap okunamayacağını söyledi.

“Sosyal medya belası dünyayı sarmış”

Medya belasının dünyayı etkisi altına aldığını belirten Sırma, “Bütün dünyayı sarmış olan medya belası olduğu müddetçe, insanlar pek felaha ulaşamazlar. Çünkü insanlar Peygamberlerin getirdiği esaslara göre değil, birkaç kişinin medyada oyun yaparak, sahtekarlık yaparak, insanları birbirine düşürmesinden kaynaklanıyor. Bu nasıl olacak, dünyada kalkacak mı bu medya? Bilemiyorum. İnşallah kalkar. Ben bir gün bunun kalkacağına, insanların buna da doyacağına inanıyorum.” dedi.

“Maalesef Müslümanlar okumuyor”

Müslüman gençlerin kitap okumadığına vurgu yapan Sırma, şunları söyledi:

“Maalesef Müslümanlar okumuyorlar. Ömrünü üniversiteden geçirmiş birisi olarak söylüyorum. Müslüman gençler, futbola ayırdıkları vakti kitaba ayırmıyorlar. Gerek futbol gerek bu sosyal medya denen bulaşıcı hastalık olduğu müddetçe kitap okunmaz. Avrupa biraz bunu açtı. Avrupa'da düşünürler dedi ki, ‘Medyaya belli bir vakit ayırın, cebinizde taşıyıp durmadan bakmayın.’ Şahit oluyorum. Ben veya başka biri konferans veriyor ama güya dinlemeye gelmiş olan kişi, kendi telefonunu açıyor, haberlere bakıyor. Hangi artist ne demiş, kim ona ne cevap vermiş? Bu gibi safsatalarla vakitlerini öldürüyorlar. Eğer bundan vazgeçerse, bir daha okumaya dönebiliriz. Yoksa durumumuz feci halde. Diyorum ki kardeşim, sen liseyi bitirdin, kaç tane roman okudun? Susuyor. Bir roman okumamış. Onun için ben durumu hiç iyi görmüyorum. Bu sosyal medya belasından kurtulup, kitaba dönmemiz lazım. Başka hiçbir çare göremiyorum.”

“Sosyal medya değişik insanların elindedir”

Son olarak sosyal medyanın değişik insanların elinde olduğu tehlikesine dikkat çeken Sırma, “Bu sosyal medya dediğiniz müessese, değişik insanların elindedir. İçinde Yahudi’si var, Müslümanı var, Hristiyan’ı var, dinsizi var, laiki var, cinsel sapkınlıkları var. Karmakarışık bir şey olmuş. Ben onunla bir yere varılacağına inanmıyorum.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir