• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Nuh Eğitim Der`in Ramazan yardımları başladı - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Nuh Eğitim Der, bu yıl Ramazan ayında yapmayı düşündüğü Ramazan yardımı çalışmalarını Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı köyleri ile başlattı. Dernek yetkilileri, her iki köyde 42 adet gıda paketi dağıttı.

Konu hakkında bazı açıklamalarda bulunan Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu başkanı Zekeriye Tatar; "Nuh Eğitim Der her Ramazan ayında, Ramazana ait yardımlarını açıldığı günden bu yana sürdürüyor. Geçen sene Türkiye Savaş uçaklarının bombaladığı Roboski mağdurlarıyla yardım çalışmalarına başlamıştık. Gerçekten aşırı mağduriyetleri bizi bu yılda onlara yöneltti ve Ramazan ayı yardım çalışmalarımıza tekrar Roboski mağdurları ile start verdik. Bu sene 42 paket gıda yardımı ile Roboski`ye gittik. 34 ailenin her birisini evinde ziyaret ederek yardımları teslim ettik. Fazladan getirdiğimiz yardım ise, bize daha önce müracaatta bulunan yardıma muhtaç aileler içindi. Onlarda Gülyazı ve Ortasu köyünden gelip müracaat etmiş ailelerdi. Çok memnun oldular. Roboski köylüsü çok mağdurdur. Herkes onların ziyaretine gidiyor. Hatta Avrupa`dan bile ziyarete gelenler var. Ancak onların bu perişan hallerini kimse görmüyor. Kimselerden onlara bir yardım gitmiyor. Kendileri bile itiraf ediyorlar. Yardım için defalarca geldiğimizden dolayı Roboski halkı bizi çok iyi tanıyor ve bizden çok memnun olduklarını da beyan ediyorlar. Onlara verdiğimiz birkaç gıda paketiyle de olsa onların hayır dualarını aldık" dedi.

Çok sayıda mağdur ailenin var olduğunu dile getiren Tatar, "Çok sayıda fakir vardı ancak paketlerimizin eksikliği, imkân ve olanaklarımızın ancak yetmesi nedeniyle o mağdur ihtiyaç sahiplerini sevindiremedik. Tekrar beyan ediyoruz; yardım etmek isteyenler olursa her türlü yardımcı olmaya hazırız. Ayrıca 99 66 402 No`lu Posta hesabımıza yapılacak yardımlar ile de daha çok mağdur ve yetim aileye sahip çıkabileceğiz. Şimdiden herkesin (gizli-açık) yapacağı yardımları nedeniyle Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı. (Mustafa Erkan-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir