• DOLAR 32.928
  • EURO 35.414
  • ALTIN 2456.03
  • ...
Bill Gates'ten sentetik ete övgü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya platformu Reddit'te 11 Ocak'ta düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask Me Anything) etkinliğinde yapay etlerin pazardaki payının şimdilik küçük olduğunu ancak ileride tüketiciler için "çok iyi bir seçenek" konumuna geleceğini söyledi.

Microsoft'un kurucusuna göre Paris İklim Anlaşması'nda belirlenen küresel ısınmayı 1,5 derecede tutma hedefine ulaşılamayacak.

Gates, iklime karşı verilen mücadeledeki dağınıklığın zor durumdaki insanların durumunu iyileştirmede kaydedilen ilerlemeyi yavaşlatacağını savundu. Gates, bazı bölgelerde çocukların yüzde 10'undan fazlasının 5 yaşından önce öldüğüne ve yüzde 30'dan fazlasının yeterli gıda bulamadığına dikkat çekti.

Şubat 2021'de yayımladığı İklim Felaketini Nasıl Önleriz: Mevcut Çözümler ve Yapılması Gerekenler kitabı için verdiği röportajda Gates, iklim kriziyle mücadele için zengin ülkelerin sadece yüzde 100 sentetik et yemesi gerektiğini söylemişti:

"En yoksul 80 ülkenin sentetik sığır eti yiyeceğini sanmıyorum. Tüm zengin ülkelerin yüzde 100 yapay ete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunların tadının zamanla daha da iyi olacağı iddia ediliyor."


Independent Türkçe, CNBC, New York Post

Bu haberler de ilginizi çekebilir